Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007'de aldığım raporla araç alabilir miyim?

gunebakan62

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb benim 2007 yılında alınmış raporum var ve o raporla aldığım arabayı şuanda kullanıyorum yeniden bu rapor ile araç alabilirmiyim. raporda özel tertibatı otomatik vitesli araç kullanır ibaresi var h sınıfı ehliyetimdede yazıyor otomatik vitesli araç diye

Rapordaki ibare uygunsa ve raporda bir süre kısıtlaması yoksa, evet, araç alımında kullanabilirsiniz.

Ama unutmayın, artık kural şu: en son aldığınız raporu kullanmak zorundasınız. Eğer en son alınan rapor araç almanıza mani bir ibare içeriyorsa ve siz eski raporunuzu kullanarak araç alırsanız, bu durumda usulsüz bir iş yapmış sayarlar ve vergileri faiziyle geri alırlar

bu arada benim sol kolda engelim var son yönetmeliğe göre araç alabilir miyim
en son vergi muafiyeti için rapor aldım, bunla alakalı değil...

arkadaşım ben 2010 yılında aldığım raporla bu sene araç alamadım, hemde raporum sürekli ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor... yeni rapor istediler... bence araç almayı düşündüğün bayiye 2007 tarihli raporunu ver onlar resmi kurumlarda işlem takibi yapan elemanları aracılığı ile o raporunu resmi kurumlara danışsınlar... bence en güzeli bu şekilde araştırmak...

OptimusPrime

Gerekçeleri neydi? Mevzuat açısından eski tarihli olması araç almaya engel değil.

Ben 2007 tarihli raporumla ilk aracımı 2014 Aralık ayında aldım.

raporda oran yazmıyor... sadece sürekli ve özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir diye yazıyor... rapor yazmıyor diye kabul etmediler... yeniden rapor aldım... yarın bayiye vereceğim kontrol ettirecekler... hayırlısı bakalım...

Üst Alt