Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında yurt dışınan alınan aracın engelliye satışında Ankara'ya gitmek..?

uluhanmert79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşım 2007 yılında 1997 model bı araç almış yurt dışından sımdı bana satmak ıster engelımızde kullanacağımız tertıbatta uyuşuyor . buna gore benım ankaraya mı gıtmem gerekiyor yoksa normal satış oluyormu yardımınızı bekliyorum gumruk sıtesınde engel farklı tertıbat farklı ıse gelmen gerekiyor demıs de bılgısı olan paylasabılırmı tesekurler

Ankaraya gitmeniz gerekiyor sen o arabayi alinca 10 yil satamiyorsun ona gore al derim.

bence alsa 3 sene sonra satabilir 2007 +10 yıl desek 2017 de satabilir

Ankaraya gitmeniz şart. İtal araç alma hakkınızın olabilmesi için Ankara Naklihane'de buna dair belge verilmeli size...

bir ay önce ben aldım

ankaraya git raporun ehliyetin ile birde yurt dısına giriş cıkış iznin varmı diiye emniyet müdürlügün den bir kagıt ikamet ve nüfuz kayıt örnegi al gerisi cok basit ne noter ne başkabişey oranın havası kacmış beşkuruş masraf etmeden alırsın
aracın türkiyeye girişi itibariyle 10 yıl dolunca boşadüşer o da az kalmış 2017 de istedigine satarsın ve inan ne aracı ne takipci ne de noterden hepsini orda kolayca halledersin inan sadece gazını kat erkenden oraya git ithal raporunu alıp hibe ile devir den takip et işini ve kimseye bakma. yanında hareketli birini götür hiç kimseye para kaptırma

sagolun uzun ve sıkıntılı ısler en ıyısı kalsın:) pekı normal otomotık vıtes bır araç alıp tertıbat taktırıp kullanmak nasıl olur? vergiden muafıyete vs vs daha mantıklı degılmıdır ızlenecek yollar nelerdır

onada dışardan pazarlıgını yap bir otomatik arac al parana göre ve

uluhanmert79;

sonrası kolay bir makina mühendisine 150 veya 200 lira ver proje cizdir terdipatını yaptır özrüne göre muyaneden gec pilakanı degiş vergiden muaf ettir maliyeden ve bin kolay ve ugraşmada son nokta bu

motor sınırı varmıdır? teşekkürler bu arada yardımlarınız ıcın bence mantıklı bu sekıl geldı allah razı olsun

ötv istisnası söz konusu olmadığında araç için hiç bir motor sınırlaması söz konusu değil.

oturan boga sızde paylasmıssınız hanı maksat aydınlatma adına olsun kanunda dıyorkı
.
Özel tertibatlı aracın başka bir malul ve sakat kişiye devri veya satışı durumunda, aracı devralacak kişinin sakatlığının farklı olması halinde araç Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğüne teslim edilir ve devralacak kişinin sakatlığına uygun tertibat değişikliği anılan gümrük idaresinin gözetiminde yapılır.

e buna gore engel durumumuz aynı tertıbatta uygun ıse ankaraya mı gıtmek gerekiyor ılle yada sakatlık da aynı ve tertıbatta uygun ıse ıthal araç kullanma belgesı yıne mı alan adam ıcın sarttır .

yardımlar ıcın tesekkur ederım ben 2. el aldım ve ıslemlerı yaptıracagım yardımlar aydınlatıcı oldu tesekkurler

2. el aldıgım aracı malıyeden vergıden dusurmesem vergımı odesem ıstedıgım zaman satabılırmıyım yada 2. elde olsa malıyeden dusursek vergıden yınemı 5 yıl satamıyoruz ? ben ım aracın vergısı dusuk zaten o yuzden yaptırmak ıstemyorum

uluhanmert79;
2. el araç ÖTV'den muaf olarak alınmamışsa, istediğiniz zaman satabilirsiniz MTV'den muaf olsa dahi.
Ama, siz 2. el olarak alsanız dahi, araç ÖTV'siz alınmışsa ve 5 yılı dolmamışsa bu süre dolduktan sonra satabilirsiniz. Örneğin, sizden önceki kişi 3 yıl kullanmışsa, siz 2 yıl daha kullanıp satabilirsiniz. yine MTV'den muaf olup olmaması önemli değil.

ben engellıden almadım sıradan b otomatık vıtes arac alıp tertıbat taktrıp proje cızırıp ruhsadta ıslettım sıra geldı vergı daıresınden vergıden dusurmeye dusurrsem satamama gıbı durum olurmu onu merak ettım zaten ıkıncı el olduguıcın belkı ılerıde yenı alırsam :) tsk ederım

Aldığınız araç zaten ötv istisnası ile alınıp satılmadığı için, sonraısnda ne satışta ne de başka bir şeyde bir zararınız olur. Aldığınız 2. el araca mtv istisnası uygulandığında da bu değişmez. Rahat olun.

Üst Alt