Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 sigorta girişi ve %61 raporla emeklilik şartlarım nedir?

ssometimes

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
benim de %61 raporum var malulen emekli olmak istiyorum. işe giriş tarihim 2007. aralıklı çalıştım. kalan primlerimi toplu ödeyip malulen emekli olabilir miyim? bir de ben raporumu çok yeni aldım , sgk yeniden mi rapora gönderiyor, gönderirlerse bu aldığım rapor geçersiz mi oluyor? teşekkürler

ssometimes

%61 raporunuzla defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirimi elde ederseniz ve sigortalılığınız da ssk (4a) statüsünde devam ederse, emeklilik için gün/ay/2007 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Toplu ödeme yapamazsınız

10 yıl sigortalılık ve 1800 primle malulen emekli olabilirsiniz ama onun için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınızın olması gerekir.

ssometimes engelli raporu nasıl alınıyor ben de memurum engelli raporu almak istiyorum ilk nereye müracaat etmeliyim anlatır mısın ?

sokrates

Merhabalar
Ben de çok yeni raporumu aldım. 1 hafta kadar oldu. yalnız ben işsizim, önceden akademisyendim, ayrıldım. ama işinizle alacagınız raporun ilgisini bilmiyorum, ben basamakları anlatayım. Önce tüm hastalıklarımın olduğu belgelerin çıktısını alıp başvuru yaptım. İlk olarak MHRS'den engelli sağlık raporu veren bir hastaneden randevu aldım, sonra hastanenin sağlık kurulu odasına girip, engelli başvuru evrağını doldurdum, bana üstünde tek tek girecegim doktorları yazan bir kagıt verdiler, hastalıklarımı da o belgenin altına zımbaladılar, sonra tek tek doktorları dolaşıp, her branşın doktoruna ilgili hastalığımı söyledim. ve çıktım, bu belgeyi de sağlık kurulu odasına teslim edip 3 gün bekledim, ve raporum çıktı,
geçmiş olsun....

Merhaba arkadaşlar. Engelliyim %61. Biolar ve uyku apnesi hastasıyım. Malulen emekli olmak istiyorum. Şu an çalışıyorum, vergi indirimine başvurdum. İlk işe giriş tarihim 2006. Az çalıştım emin olmamakla birlikte devlette 592 iş günüm, 540 gün kadar da özel sektörde çalışmam var. Ne zaman malulen emekli olabilirim ? Bu bilgiyi nereden, nasıl öğrenebilirim ? Çok teşekkürler...

ssometimes

Malülen emekli olmanız mümkün değil. Zira tek rahatsızlıktan %60 almalısınız.

hozgul

ben sgk'ya birebir gittim, görüştüm, bipolardan olabilirsiniz dedi, bipolar %40 benim. sadece prim ödeme gününüz dolmamış, bilmem kaç gün vardılar dediler, yaklaşık 2 yıl kadardı, diyelim ki malulen olamıyorum, normal yolla veya malulen dışardan ödeme yapamaz mıyım

ssometimes
Sanırım siz malulen emekliliği erken emeklilik ile karıştırıyorsunuz, %40 ile malulen emeklilik mümkün değil.
Erken emeklilik şartlarını ise yukarıda OturanBoğa açıklamış.

Üst Alt