Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da SSK'lı oldum, şimdi çiftçi BAĞKUR'u ödüyorum. %47 raporla emeklilik..?

ozkoyuncumehmet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Doğum tarihim 6 temmuz 1987.
SSK girişim 1 aralık 2006-2007-2008. toplam 255 gün prim ödemem var..
2 mayıs 2008 de çiftçi bağkura geçtim
%47 engelli raporum var

ne yapmam gerekir bana akıl verin lütfen yardımcı olun

ozkoyuncumehmet

Tarım bağkur'u oldukça dezavantajlı bir statü. 4b bağkur'dan engelli statüsünde erken Yaşlılık emeklisi olabilmek için kriterler şu şekildedir:

bagkur.PNG

Not: Emeklilik zamanı alacağınız rapordaki oran belirleyici olacaktır.

Eğer son 2520 primin fazlasını ssk (4a) statüsünde çalışan olarak yatırırsanız, yani 2520'nin 1261'i ssk'Lı olursa, o zaman emekliliğiniz aşağıdaki tabloya tabi olur.

2008_oncesi.PNG

Not: Emeklilik zamanı gelmeden önce, 4a sigortalı çalışırken, çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı elde etmelisiniz.

OturanBoğa BÜLENT ABİ İSTEGE BAGLI BAGKURDA TARIM BAGKURUNDA 2008 SONRASI İÇİN BORÇLANMA VARMI DİYELİMKİ PİRİMLERİ ÖDEYEMEDİK BORÇLANABİLİYORMUYUZ

KAPATTI!

neden borçlanamayasın ki. Bence tahakkuk etmiş bir borç varsa borçlanabilirsin.

Ssk da bu yok onun için sordum şu an istege baglı bagkurda esnaf bagkurunda pirimi ödeyemeyenler borçlanıyorlar yani bi borç birikiyor bagkurun bu avantajı var sonradan toplu şekilde yatırabiliyorsun

Sence ne yapmam gerekir çiftçi bağkur ödemeye devam edeyim mi...Çiftçilik işleri uğraşıyorum vergi indirim olmuyor?

ozkoyuncumehmet

böyle demeyelim de, çalışan statüsünde ssk'lı olmanın zamanı geldi diyelim. Malum, çalışmadığı halde çalışıyor görünmek yasal değil.

Haklısın zaten sıkı denetim yapıyorlarmış..Ama bir çaresi bulcam..

SSK olursam emekli kaç para maaş alacağım..Ve çiftçi bağkur maaş ne kadar

Bağkur günü yaklaşıyor mu?
Vergi indirim başvuruken özürlü oranı düşürürlerse ne yapmam gerekir?

ozkoyuncumehmet

Emekli maaşını bilemiyorum ama çok düşük olacağından emin olabilirsiniz. 700-750 tl olur.

Vergi indirimine başvurduğunuzda oran düşerse itiraz edersiniz. Ama onlar "tamam" demezse maalesef emeklilik mümkün olamaz

ozkoyuncumehmet

Vergi indirimi için raporuna onay alamayan SGK'dan töbe alamaz. Vergi indirimi çok daha kolay bir yöntemdir

Kardeşim ben işitme ve göz tansiyon hastasıyım 2006 dan beri çiftçi bağkur ödüyorum hala ödemekteyim engelli raporum %47 var..Daha önce sgk ya gittim çiftçi bağkurdan engelli emekli olabilirmiyim dedim onlar dedi ki öyle bi şey yok dedi sadece bi yerde çalışıyorsun göstermek gerekir vergi indirim alman gerekir ben bi yerde çalışamam ben çiftçilik yaşıyorum..5510/28 kanunda bağkurda emekli olabilirsin yazıyor bu nasıl oluyo...bana bilgilendirirmisin ne yapmam gerekir

Üst Alt