Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006'da sigortalı oldum. %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

önder keskin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Benim emeklilik konusunda bir sorum olacak: Ssk ilk girişim 20/07/2006. 4c memurluğa giriş tarihim 15/05/2013.
Daha sonrasında yüzde 40 sürekli engelli raporum mevcut. Vergi indiriminden yararlandım. Şu an toplam prim gün sayım 4667 gün.

Emekli olacağım zamanı merak ediyorum. Kesin bilgisi olan var mı.

Prim ve Yıl'ınız tutuyor. SGK'ya emekli olmak için başvurabilirsiniz. Ama yeni uygulamada emeklilik başvurusu yapmayın. Bağlı bulunduğunuz kurum yada yaşadığını il'de ki SGK müdürlüğüne giderek "çalışma gücü tespiti" istiyorum demeniz gerekiyor. Yeni uygulama sizin engellilik durumunuza yada oranınıza bakmıyor. SGK'nın hastalık tanı listesinde ki hastalıklardan olması gerekiyor. Hastahane ne rapor verirse versin nihai kararı SGK Sağlık Kurulu veriyor. Kurul eğer çalışma gücü kaybı vardır. Der ise o vakit emeklilik işlemlerini başlatabilirsiniz. Kurul eğer %50 engelli raporunuz olsa bile "çalışma gücü kaybı yoktur" der ise. Emekli olamıyorsunuz. Süreç bu şekilde.

Bu durumda almış olduğumuz eski raporlara bir etkisi olmuyor sanırım. Oran değişikliği anlamında.

Üst Alt