Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006’da 4a, 2018’de 4c’li oldum. %47 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

gabiteco

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Forumu taradım ama bir çok farklı görüş ve yazı gördüm o yüzden tekrar sormak istiyorum.

Benim 22.12.2006 tarihinde 4a ile sigorta başlangıcım var.
5 Kasım 2015 tarihinde alınmış %47 ile süresiz engelli raporum var.
bu rapor ile Ekpss sonucu 18 Ağustos 2018 de devlet memurluğuna başladım ve halen çalışmaktayım.
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI: 5477
SİGORTALILIK SÜRESİ 19 yıl, 5 ay, 20 gün

sadece bu bilgiler özelinde
1- şuan emekli olabilir miyim ?
2-Emekli olursam alacağım emekli maaşı ne kadar olur? (2026 yılı için)

Emeklilik karar aşamasındayım. Bilgi kirliliğinden, kurumların ilgisizliğinden çok yoruldum. Kafamı netleştirmek için bilgi ve tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.

Emekli maaşı 20.000 TL
En düşük memur maaşı 60.000 TL,

Emekli olmayı kesinlikle düşünmemeni tavsiye ederim.

-----------------------------------

1) Emekli olabilmek zor, %47 ve süresiz raporun emekliliği garanti etmiyor.
%47 deki engel oranından en yüksek oranlı tek bir hastalık değerlendirmeye tabi tutuluyor ve
bu engelinde SGK'nın yayınladığı ek-1 hastalık listesinde olması şart koşuluyor.

2) Emekli olursan 2008 sonrası memur olduğun için emekli maaşı hesaplaması yatırdığın primler üzerinden hesaplanacak.
Kişisel tahminim çıkacak rakam 20.000 tl altında olur ama en düşük emekli maaşı 20.000 tl olarak belirlendiği için
20.000 tl olarak alırsın.

Yalnız buradaki sıkıntı da kök maaşın düşük olacağı için ileride en düşük maaş düzenlemesi olmadığında yıllarca yapılan zamlardan faydalanmamakta mümkün.

raporumu netleştirmem gerekirse şuan
%20 kemoterapi
%10 organ kaybı
%10 üroloji
%10 polinöropati ile toplam %47 çıkıyor.

yeniden rapor alırsam eğer, klavuzu incelediğim kadarı ile (2019 da güncellenmiş)
%40 kemoterapi
%10 organ kaybı
%10 üroloji
%10 polinörapti
ve %10 da hipotroid (%67) alırım gibi duruyor.

evet maaşım çok düşecek biliyorum ama ailem yurtdışında. onların yanında olmak belki orada da çalışmak üzere türkiye defterini kapatabilirim.

Üst Alt