Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim var. %75 süresiz raporumla ne zaman emekli olabilirim?

Batax

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
30
2006 yılı ilk işe giriş tarihim var.
Şu anda 3919 4A SGK primimi mevcut.
%75 süresiz vergi indirim hakkı ve süresiz raporum mevcut.

Normalde emeklilik hakkını 18 yılını doldurarak kazanmıştım ama orim eksikliği yüzünden eski yasaya göre emekli olamıyorum. Şimdi ben prim eksikliği nedeniyle yeni yasa için mi emekli olacağım?

Ayrıca yeni yasada bile prim eksikliğim yine oluyor. Yeni yasa için çalışma gücü kaybı hafif çıksa bile 4100'ü tamamlamayı mı beklesem? Bu konuda fikri olan var mı?

Lütfen bilen varsa cevaplasın.

Benim rahatsızlığım tek hastalık olarak göz hastalığıdır. Hastalık doğuştan olup, süresiz raporumda göz olarak 0.05 yazıyor. SGK'nın listesine baktım, ağır tanıda 0.1 altında olmalıdır diye yazıyor. Peki benim hastalığım listeye tutuyor mu? 0.1'in altı 0.05 olursa ağır tanı mı olacak? Bu durumda emekli olma şansım var mı?

75 tek poliklinik se eğer senin için 15 yıl sigortalılık 3500 prim günü yeterli oluyor direk sgk ya gidip başvurabilirsin
Fakat engelli raporun son 6 aya ait olmalı yoksa hastaneye sevk ediyorlar
Sana tavsiyem güncel değilse raporun kendin hastaneden sağlık kurulundan randevu al raporunu yenile o rapor ile sgk ya başvur başvuru yaparkende malülen değil engelli raporum ile emekli olmak istiyprum diye de belirt.

Bunu anladım ama soruma cevap alamadım. Benim hastalığım acaba listedekiyle tutuyor mu? Bunu hiç kimse yanıtlamıyor.

Lütfen bilen varsa cevaplasın.

Benim rahatsızlığım tek hastalık olarak göz hastalığıdır. Hastalık doğuştan olup, süresiz raporumda görme azlığı olarak her iki gözde 0.05 yazıyor. SGK'nın listesine baktım, ağır tanıda 0.1 altında olmalıdır diye yazıyor. Peki benim hastalığım listeye tutuyor mu? 0.1'in altı 0.05 olursa ağır tanı mı olacak? Bu durumda emekli olma şansım var mı?

Üst Alt