Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve ortopedik engelim ile emeklilik başvuru şartlarım nedir?

Merhaba Arkadaşlar,

Sgk ya emeklilik için başvuru yaptım. Sgk süresiz engelli raporum son 6 aylık olmadığı için rapor yenilenmesi ya kendileri sevk edeceğini söyledi. Yada siz yenileyip o şekilde gelin evrağınızı verin işleme alırız dediler.

Benim anlamadığım rapor yenilenince tekrar sevk etmiyorlar değil mi? Birde rapor yenilemede sorun yaşar mıyım? önceki raporum süresiz %40 süresiz ortapedik ve norölojik hastalığım var tanılar serebrovasküler ve serebral palsi yenilemede sorun yaşarmıyım.

Son düzenleme:
@Dertli58,

Raporu eğitim ve araştırma Hastanesi'nden al. Garanti olsun. Rapor alırsan tekrar sevk etmezler. (Etmemeleri gerekir...)

@gannicus,

Aynen eğitim araştırmaya randevu aldım. önceki raporum süresiz %40 süresiz ortapedik ve norölojik hastalığım var tanılar serebrovasküler ve serebral palsi rapor yenilemede sorun yaşar mıyım peki?

@Dertli58,
Bilemem. Bunlar Biraz hassas bölümler. Ama doktorların yardımcı olacağını düşünüyorum. Olumlu bir psikoloji ile gidersen İyi olur...

@gannicus,
inş sorun olmaz. raporum eski yenileme için başvuru yapacağım dersem belki sorun olmaz

@OturanBoğa,

Hocam bnm rapor 2012 de aldığım süresiz yenileme olarak başvurup raporu alıp gittiğimde tekrar sgk sevk eder mi? Eğitim araşma hastanesinden almayı düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,

Sgk emeklilik için rapor yenilenmesi sağlık kurulundan randevu aldım. MHRS'nin verdiği randevu gününde aynı gün heyete giriliyor mu?Tüm işlemleri aynı gün halledebiliyor muyuz. Ortapedik engelim var.

@Dertli58, evet aynı gün heyete girilebiliyor saat dokuzda heyet sekreterliğine kayıt yaptırarak tek tek tüm doktorları dolaşacaksınız 8 doktora saat 11.30 gibi bitirmiştik biz kolay gelsin

@mehmet-41,

inş persembe günü sağlık kuruna randevu aldım. Yarın gidip bağlı olduğum sgk'dan hastaneye sevk isteyeceğim. sgk sevk kağıdı mı veriyor yoksa sistemden mi sevk gönderiyor?

SGK ilk önce emeklilik yıl ve primi dolmuş mu ona bakar her şey tamam ise sizi sevk eder bazı SGK kurumları sevk belgesini biz eve göndereceğiz diyor ancak siz randevu aldığınızı randevu tarihinizi söyleyin belki gittiğinizde hemen sevk belgesi ve verebilirler veremezler ise zaten randevu almışsınız normal olarak heyete girer engelli raporunuzu alırsanız ve SGK'ya giderek ibraz edersiniz SGK emeklilik başvurularında son 6 ay içinde alınmış bir rapor varsa zaten kabul ediyor

@mehmet-41,

Anladım bir tanıdığım sevksiz giderseniz raporu alsanızda sgk tekrar red verip sevk ediyor dedi. Böyle birsey var mı?

@Dertli58, hala bizim 6 aydan yeni bir raporumuz vardı SGK kabul etti ancak sonra da ara karar istedi ve tekrar hastane sevk etti kulak işitme test verileri tekrardan istendi bunları tamamladık tekrar verdik siz ilk önce SGK'ya gelerek randevu aldığınız güne sevk belgesi almayı deneyin ya da randevu tarihinizi ona göre ayarlayın

@mehmet-41,
Hocam ben normal engelli yaşlılık ağlığı başvurusu yapıcam şuan çalışıyorum. Genede maluliyet bölümüne mi gidiliyor?

@Dertli58,emeklilik başvuruları maluliyet adı altında ilerliyor ancak işgücü kaybına göre hafif orta ağır şeklinde SGK onaylıyor 15 ocak'ta yayınlanan yine engelli emeklilik yönetmeliğine göre daha emekli olan hiçbir kişiye daha rastlamadım ancak Red alan birçok engelli mağdur oluştu daha da oluşacağı benziyor hakkınızda hayırlısı olsun

@mehmet-41,
Anladım benim arakadaş emekli oldu süreli raporu var işitme kaybından maaşı bağlandı. Sgk ek-1 hastalık listesinde hastalık tanısı olmayanlara veya hastalığa göre red veriliyor olabilir.

@Dertli58, SGK'nın 15 ocak'ta çıkardığı yönetmelik zaten birçok engelliyi emekli etmeme yönünde işi yokuşa koşan bir yönetmelik 15 ocak'tan beri birçok kişi Red aldı hastalık listesinde olmasına rağmen herkes için hayırlısı diyelim

Üst Alt