Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve ortopedik engelim ile emeklilik başvuru şartlarım nedir?

Dertli58

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
13
Merhaba DEğerli Arkadaşalar,

%40 süresiz ortapedik raporum var. Tanı: (serebrovasküler )hastalığım şuan çalışıyorum sigorta girişim 2006- prim 4.218 yeni yasaya göre 18 yıl 4.100 olarak başvuru yapılıyor mu? Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.

Son düzenleme:
@Dertli58, Emeklilik talebi için SGK'ya başvurduğunuzda sizi hastaneye sevk edecekler. Tek bir hastalıktan SGK Hastalık Listesi 'ne göre hafif düzeyde değerlendirme yapılırsa emekliliğiniz onaylanır.

Şubatta başlayacak...SGK daha yönetmelik gelmemiş...eğer yeni kanuna göre emekliliginiz yıl olarak yada prim olarak azalıyorsa birazcık bekleyin....

@sevals,
Evet azalıyor normalde 20 yıl 4.400 yasa çıkarsa 18 yıl 4.100 den emekli olrum diye düşünüyorum. sigorta girişim 2006- prim 4.218

Zaten bu ay bitti... Şubati bekleyin derim....hatta gitmeden bağlı bulunduğunuz SGK yi arayıp sorun...öyle gidin....yönetmelik geldimi benim yılım azalıyor ona göre geleceğim diye açıklayın....yardımcı olurlar...

Merhaba Hocam,
Bugün sgk ve alo 170'le görüştüm. Şuan sistemin eski sisteme göre devam ettiği yönünde bilgi verdiler. Henüz bildiri yayınlanmamış belli birsey yok dediler.

@Dertli58,

yok yok, 170'deki arkadaşlar bu konuda eğitimlerini güncellemedikleri için ne yanıt vereceklerini bilmiyorlar şu anda. YAsa geçti 15 Ocak itibarı ile. Herkes buna uymak zorunda. Sadece bu uyumun şekli konusunda belirsizlik var. O da esası tartıştıracak bir şey değil, usül meselesi

Sigorta girişim 2006 primim 4.218 normalde 20 yıl 4.400 dü şimdi 18 yıl 4.100 den başvuru yapmaya sgk ya gidebilirmiyim.

Hocam peki bu yeni yasadan hiç emekli olan oldu mu ? Bilginiz varmı

daha olmamıştır. Ama konu net, merak etmeyin

İnş emekli etmede sorun yaşamayız. Benim %40 raporum var süresiz hastalık tanısı serebrovasküler damarsal beyin sendromu ve spastik serebral palsi geçiyor sizce emekli olabilirmiyim.

@Dertli58,

Sizin konu biraz spesifik. Normalde yüzde 40 başka hastalık olsa muhtemelen red gelirdi. Ama konu serebrovaskuler gibi hayati bir rahatsızlık olunca belki hafif tani alabilirsin gibi düşündürüyor. Gün ve yılın tamam. Bir şansını dene derim ben. Nasılsa bedava...

@mehmet985,
O bir şey değil. Benim sadece kalpten yüzde 50 orana red verdiler. Zaten kavga onun kavgası...

Emekli ederken kullandıkları İş gücü kaybı oranları farklı. Cok daha düşük...

Zor. Evet. Hatta imkansız gibi. Malulen emeklilik şartlarını Engelli emekliliğe uyarladılar...

@Dertli58,

İtiraz ediyorsun. Onu da 1 ayda aynı kurul değerlendirip red veriyor. Onun dışında hakkın yok...

Fakat bugün sordum eski sistem geçerli dediler. İşleme almıyorlar sadece maluliyetleri sevk ediyorlarmış.

@Dertli58,

O daha güzel. Eski sistem geçerli ise vergi indiriminden emekli yapsınlar. Bunun için Vergi indirim belgen yeterli. 1 haftada Emekli olursun. Madem eski sistem geçerli neden işleme almıyorlarmış?

çünkü 20 yıl 4.400 prim olması gerekiyor dedi. şuan bnm 19 yıl 4.213 primim var Aralık 2026 dediler. Şuan bize gelen bir bilgi yok dediler.

Ayakta uyuyorlar. Bir sürü 4a gönderdiler iş gücü kaybı tespiti için. Normalde 4ali biri vergi indiriminden emekli edilir...

@Dertli58,

her memur ne işine geliyorsa....4A lıları yollayanlar engelli düşmanı o zaman....

@hanifeaydin,

Az önce sgk gittim vergi indirimi kalkmış son aylık rapor yoksa tekrar sağlık kurulundan randevu alıp sonrasında sgk gidip sevk kağıdı alacaksınız dediler.

Üst Alt