Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %71 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Konular
16
Reaksiyonlar
8

4A TESCİLİNE GÖRE EMEKLİLİK BİLGİLERİNİZ​

4A TESCİL BAŞLANGIÇ 26.07.2006
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 26.07.2006

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI : 3363
YAŞINIZ 34 yıl, 1 ay, 29 gün

SİGORTALILIK SÜRESİ 16 yıl, 1 ay, 29 gün

Süresiz raporum ve vergi indirimi belgem var.

Rapor Tarihi 28.03.2024
Serebral Palsi (CP) 68 oran
Göz 3 oran
İşitme 8 oran
Kişinin Engel Oranı %71
Süresiz
2. Kısmi Bağımlı

Bu durumda ben ne zaman emekli olabilirim?
Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

Beni aydınlatır mısınız?

3600 günün dolunca başvur.

Vergi indirimi önemli değil. Tekrardan SGK Hastalık Listesi'ne göre çalışma gücü kaybı raporu alacaksın. Kaybının derecesine göre emekli ederler.

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Yasada bir değişiklik olmazsa 2008 öncesi sigorta girişi olan emekliler çalışabilir.

şartını bilmem ama alacğaın maaş 14300 TL tek hastalıktan ne alacığa bağlı 40 alırsan farklı 60 alırsan farklı

@ibrahimcataltr,
hayır maaş aynı emeklilik için prim ve yıl orana göre değişiyor senden yeni rapor isterlerse alacağın oran belirler

Yani en düşük alacağım maaş şuan 14.000 mi?

Çalışmaya devam edeceğim elbette.
Çalışmaya devam edince iş maaşımdan yada emekli maaşımdan kesinti oluyor mu çalışmaya devam edeceğim için?

@muhendis3232, girişim 2006 benim.

2006 olduğu için ; "Çalışmaya devam edince iş maaşımdan yada emekli maaşımdan kesinti oluyor mu çalışmaya devam edeceğim için?"

@ibrahimcataltr, Emekli olup çalıştıktan sonra, iş yerinizde ki maaşınızdan yada emekli maaşınızdan herhangi bir kesinti olmuyor.

İşveren ile nasıl anlaştıysanız o maaşı ve SGK tarafından bağlanan maaşı alırsınız.

@BnymnYldz,

Eğer böyleyse bir umutlandım.

+40 maaş ve +14 emekli maaşı.

Nasip her şey için.

7-8 ay gibi bir sürem kalmış emeklilik için.

@ibrahimcataltr,

Merhaba eğer emekli olarak çalışmaya başlarsanız tam tersi emekliler yaklaşık % 7.5 daha fazla isyerinden maas alirlar.Sgk işçi kesintisi %15 ten yüzde 7.5 e düştüğü için daha fazla maas alinir işyerinden.

Arkadaşlar merhaba,
Şuan durum böyle.
Ne yapmam gerekiyor, hangi adımları izlemem gerekiyor?
Emekli olup çalışmaya devam etmek istiyorum.

4A TESCİLİNE GÖRE EMEKLİLİK BİLGİLERİNİZ​

4A TESCİL BAŞLANGIÇ 26.07.2006
HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 26.07.2006

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 3603
YAŞINIZ 34 yıl, 9 ay, 3 gün

SİGORTALILIK SÜRESİ 16 yıl, 9 ay, 3 gün

@ibrahimcataltr, Emekli olduktan sonra ister çalış ister çalışma o senin kararın. Çalışırsan da emekli maaşın kesilmez önceki mesajlarda yazıyor zaten.

Elindeki raporu unut ve o rapordaki orana göre emeklilik hayali kurma. O rapor emeklilik işlemlerinde işine yaramayacak.

SGK'ya başvuru yaptıktan sonra yeni alacağın rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenir ve çalışma gücü kayıp tespitin yapılır.

Orta Düzey Tespiti Yapılırsa
16 Yıl - 3700 Gün kriteri istenir. 100 gün eksiğin var bu tamamlanınca emekli olursun.

Hafif Düzey Tespiti Yapılırsa
18 Yıl - 4100 Gün kriteri ile şu an emekli olamazsın 500 gün prim eksiğin var.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Peki şunu da sormak istiyorum kusura bakmayın bilmediğim için,

SGK'ya başvuru yapmadan önce işyerime bilgi vermem gerekiyor mu? Yoksa sadece düzey tespiti yapılacağı için bilgi vermeme gerek yok mu?

SGK başvurusu direkt emeklilik için mi?

@ibrahimcataltr, Bilgi vermek gibi bir mecburiyetin yok. Başvuru yaptıktan sonra tekrar rapor almak için hastane sürecin olacak. İzin almak için emeklilik için işlem başlattım mı dersin yada başka birşey mi söylersin orasını bilemem.

Emekli olabilirsen tekrar çalışmayı düşünüyorsun sanırım. Ben olsam söylerim onlara da sürpriz olmaz.

Emeklilik başvurun olumlu sonuçlandı diyelim işverene gidip hadi benim tazminatımı verin tekrar işe alın demek biraz yanlış olur bana göre.

Bu durum için işveren ile konuşulabilirsin, çalışmanı kabul ederler yada etmezler. Kabul etmezler ise başka bir iş bulup çalışabilirsin.

Etik olması açısından söylemekte fayda var o halde.

Ben İK birimi ile görüşeyim, bilgi alışverişi yapayım.

SGK süreci zorlu mu acaba, çok mu uğraştırıyorlar ki?

@ibrahimcataltr, Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emeklilik için başvuru yapacaksın.

Son 6 ay içerisinde alınmış olan raporun varsa onu vereceksin yoksa SGK sevk edecek Durum Bildirir Raporu alacaksın hastaneden.

Hastane raporu SGK'ya gönderecek ve sende birkaç ay bekleyeceksin sonucu. Zor olan süreç beklemek sadece.

Acaba olumlu mu olacak olumsuz mu olacak diye düşünüp duracaksın.

Forumda ki konuların altına şu tarihte başvuru yaptım ne zaman sonuçlanır diye mesaj yazacaksın, hastalığını yazıp bu hastalıktan emekli olanlar var mı arkadaşlar diye soru soracaksın falan derken birkaç ay böyle geçecek.

Üst Alt