Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2006 sigorta girişi ve % 50 rapor ile ne zaman emekli olurum?
Velev ki vergi indirim hakkı kazandı ;
gün/ay/2006+20 : gün/ay/2026 tarihinde emekli olmayı hak eder eşiniz. Tabi ki bu tarihe kadar prim gün sayısını 4400 tamamlamak şartı ile..
Saolun ilker bey. Dun bir abimizle konuştum bizim raporun aynısından almış kendisi prim odemesi gerekmiyor dedi. Sadece yaşı ve sureyi beklemesi yeter demişti. Eşimm şuan itibari ile çalışmıyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim
1100 kusur. Vergi indiriminden yararlanmak için illa çalışmak mı gerekir. Şundan soruyorum. Şimdi çalışmıyor ve raporu yeni alacağız vergi indirimi için muracaat etmeli miyim.çalışmadan primi biz kendimiz ödeyerek emekli olablirmi. Bu konularda hiç bilgim yok. Sorular saçma olabilir
1- Vergi indirim belgesine müracaat etmek için illa ki çalışıyor olmak şart..
2-Çalışmadığı için vergi indirimi müracaatı yapamazsınız
3-Çalışmadan isteğe bağlı prim ödeyebilirsiniz ama o primler bağ-kur a sayıldığı için emeklilik şartları değişir.
Bende diyorum ki isteğe bağlı ödeyeceğinize bir tanıdık yanında ssk lı çalışan olarak ödeyin ..
Bir tanıdık yanında ssk lı olarak 10,15 gün çalışıyor gostersek bu esnadada vergi indirimi için baş vursak. Daha sonra çalışmadan emeklilik zamanı dediğiniz (yukarda belirtmişşiniz) 2026 ya yakın bi tarihte toplu ödeyerek emekli olunabilir mi.
10-15 gün çalışarak vergi indirim hakkı kazanın burada sıkıntı yok ama toplu ödeme maalesef yok..
Peki eşiniz doğum yaptı mı? doğumdan sonra çalıştı mı?
Doğumdan sonra 2 yıl çalışmaz ise 2 yıl borçlana bilir. Sonrasında 2. bir doğum olur ise onu da borçlanabilir. 2 doğum borçlanmasından 4 yıl kazanırsınız. Yalnız tek dikkat etmeniz konu doğumdan sonra 2 yıl çalışmaması gerekli velev ki çalıştı 2 yıldan düşülür geri kalan kısım ödenir.
4X360 : 1440 gün yapar
1100+1440 : 2540 gün yapar
Geri kalan eksik günleri de çalışarak ödeyeceksiniz
Çok teşekkür ederim. İşin mantığını çozdum. Saaolun.son soru. 10,15 gün çalışıyor gösterip vergi indirimi için nereye nasıl başvurmamız gerekiyor acaba
işi giriş tarihinden bir kaç gün sonra iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alacaksınız. Beu belge ile beraber bulunduğunuz ilin Maliye ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirimi için müracaat edeceksiniz. Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ve yeni rapor almanızı talep edecek hastane size raporu vermeyecek direk maliyeye yollayacak.
Son olarak elinizde güncel ve yeni tarihli bir rapor var ise maliye elinizde ki raporu da kabul edebilir.
Rapor yok elimizde ama doktorla goruştum %50 veririm dedi. Hem vergi indirimi hemde ekpss için kullanmak için alacam onumuzdeki ay.olur değilmi ilker bey
İstediğiniz zaman yapabilirsiniz ama kendinize de bir rapor istiyor iseniz ilk müracaatta söylemeniz gerekli söylemez iseniz tek rapor hazırlanır ve Maliye ye gider.