Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta başlangıcım, %45 raporum var. Doğum borçlanması ve emeklilik..?

papatyam80

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm daha öncede yazmıştım aynı soruyu tekrar sorucam çünkü diğerinin cevabını göremedim hakkınızı helal edin 34 yaşındayım %45 engelli raporum var vergi indiriminden yararlanıyorum 2006 sigorta başlangıcım 2009 ve 2013 doğumlu iki kızım var ne zaman emekli olabilirim doğum borçlanması yapabilirmiyim

20 yıl 4400 günle emeklilik hakkınız var. 2 çocuk için toplamda 4 yıl borçlanabilirsiniz, ancak doğumdan sonraki 2'şer yılda çalıştığınız günler varsa bunlar borçlanmadan düşülür. 2'şer yıllık sürede çalışmadığınız günleri borçlanabilirsiniz.

işe giriş tarihinde 18 yaşında mıydınız?
Toplam primleriniz ne kadar?
SSK, bağkur emekli sandığı hangisi?
Vergi indiriminden faydalanıyor musunuz?

26 yaşındaydım sigorta başlangıcım

ikisindede 1 er yıl çalışmadım böğle olunca sadece 2 yılmı doğum borçlanması yapabilirim
birde kısmet hanım bir özürlü için 20 yıl çok fazla değilmi inanın ben şuan çok rahatsızım artık çalışma ortamını kaldıramıyorum bir 10 yıl daha imkanı yok çalışamam özürlüler olarak bu 20 yıl çalışma şartına itiraz edemiyormuyuz elimizden birşey gelmezmi ben birde özel sektörde çalışıyorum inanın canıma okuyorlar

İşgücü kaybınız işe başlama tarihinden önce varmıydı?

Rapor oranınız % 60 ve üzerine, buna bağlı olarak da sakatlık indirim dereceniz 3. dereceden 2. dereceye yükselmedği sürece maalesef 20 yıl 4400 güne tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt