Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim var. Emeklilik için ne yapmalıyım?

muvazene1979

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Aşağıdaki konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Şimdiden Teşekkür Ederim.

13.08.2025 tarihinde 2 yıl süreli olan Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporumun süresi doluyordu. ( Önceki Rapor % 48 di, yeni rapor % 58 )
09.07.2025 tarihinde Rapor Yenilemek için başvurdum ve Yeni Raporda aşağıdaki değerler yazıyor.

KARDIYOLOJI = 20.10.2022 lad d1 pcı ef % 60 ivs 14 pv 14 lv 44-26 grade1 dd 1 my eser 1ty kah klas 2 % 30 ht klas 2 % 20 = % 44
GÖZ HASTALIKLARI
= sağ:1.0 sol:0.05 (+7.00 -3.00 10) bio n sol ambloyopi = % 13
İÇ HASTALIKLARI =
KAH+ HT - KARDİYOLOJİ HPL %10 KOAH+ ASTIM - GÖĞÜS HAST. PRE DM TAKİP = % 10
DERI VE ZÜHREVI HASTALIKLARI =
Boyun Yanlarında Ensede Telenjiktatik Eritemli Yamalar = % 5
Kişinin Engel Oranı % 58

Sgk Girişim 01.07.2005 , Sigorta Prim Günüm Toplam = 6.932 ve hala çalışıyorum.

1-) Engelli Emeklisi olabilmek için ne yapmam gerekiyor, bu oranlar hiç bir işe yaramıyor mu ?
2-) Bu raporla işimi çözebilir miyim veya yeniden emeklilik için Sağlık Kuruluna mı başvurmam gerekiyor ?

Cevaplarınız için Teşekkür ederim...

@muvazene1979, Geçmiş olsun,

Eski sistem olsa bu tür çoklu hastalıklarınız ile şu an hemen vergi indirimi ile 20 Yıl - 4400 Prim günü kriteri ile emekli olabilirdiniz. Maalesef sistem değişti ve artık çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik yapılıyor ve burada da kişideki en yüksek tek hastalık dikkate alınıyor.

SGK'ya gidip yinede çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Raporunuz yeni tarihli olduğu için hemen hastaneye sevk durumunuz olmaz. Ancak göz, dahiliye, deri ve zührevi hastalıklar oranları dikkate alınmaz. En ağır hastalığınız kardiyoloji dikkate alınır.

Kardiyoloji bölümü bilgilerinde ise EF değeri %60 yazmışsınız. Bu EF değeri ile nasıl bir sonuç alırsınız @gannicus arkadaş yorum yapabilir o konuda.

Başvuru yaptıktan sonra SGK tarafından bu raporunuz incelenir ve duruma göre Orta Düzey, Hafif Düzey veya red kararı çıkabilir. SGK eksiklik görürse ara karar verip tekrar hastaneye sevk edebilir. İyi Günler.

@gannicus, Karışıklık oldu galiba EF 60 değeri bana ait değil.

Konuyu açan arkadaş kardiyoloji bölümünün yazdığı bilgileri paylaşmış. Arkadaşa yazılan bilgilere göre bir fikir verirseniz diye sizi etiketledim o sırada.

Üst Alt