Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve kalp hastalığım ile malulen emekli olabilir miyim?

Uncumel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İşe giriş tarihim:16.07.2005
Gün: 2203
Prim: 67.793.28
Hastalığım doğuştan,6 sene önce emeklilik için başvurmuştum 10 senem dolmadığı söylenerek emekli olamadım 3.5 senem daha var 10 senenin dolmasına,yalnız hastalığım ilerledi artik çalışamıyorum .
2012’de aldığım %80 kardiyoloji raporuna itiraz ettim .
göğüs :%80
Kardiyoloji :%80 verdi.
Raporum kaç olur?
Bu tabloya göre emekli olabilirmiyim ?
Olursam ne kadar maaş alabilirim?

Şunu söylemeyi unuttum ben Sgk ya gitmedim direk hastaneye baş vurdum.

Merhaba,

Bende sizin gibi kalp rahatsızıyım.Kalp krizi geçirdim.Hastaneden engelli raporu aldım.Rapor ile sgk'ya başvurdum.SGK engelli rapurunu dikkate almacdı beni üniversite hastanesine sevk etti.Orada da muayene olarak rapor aldım.Haber bekliyorum.

Siz en iyisi SGK'ya giderek malül emeklilik için mücaat edin.Gerçi malül emekli olmak çok maşeggatli. Yaradan yardımcınız olsun.

Bende öyle biliyordum ama Sgk dan bana o raporla malüliyetlik servisine gitmem yeter dendi bende o yüzden öyle yaptım

Uncumel

Maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde rahatsızlık varsa emekli edilirsiniz. Yalız, kamuda mı yoksa özel sektörde mi çalışıyorsunuz? Kamuda ise eldeki rapor iş görür, özel sektörde ise o zaman ssk sevki ile hastanede maluliyet tespiti için rapor almanız gerekirdi.

Uncumel

özel sektörde malulen emeklilik söz konusu olduğunda sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almak şarttır. Kişisel başvuru ile alınan raporlar malulen emeklilik işleminde kullanılamaz.

Peki teşekkür ederim inş sevkte ayni sonuçlanır

Merhaba . 25 Aralık’ta SGK beni tekrardan hastaneye sevk etti . Orda da 97 aldım şimdi bekliyorum

Uncumel maluliyette oran olmaz ara karar felan olmazsa talebinizin sonuçlanması an meselesi

Eserin79

Maluliyet de oran olur, ama bu oranı hastane değil, SGK sağlık kurulu belirler.

enes75 daha 1 ay olmadı ya çalışma gücünde %60 kaybetmediniz der yada aylık bağlama bildirisi gönderirler

Hastanenın verdiği oranı bilmiyorum tabi 20+80kalp göğüs 80 vermişti..

Gelen evrak dosyasına kaldırılmıştır ibaresi ne anlama geliyor.

Ne zaman gördünüz o ibareyi 1 yada 2 gün içerisinde maaş bağlama ibaresi düşmezse galiba işiniz olmamıştır ya telefon açıp sorun söylerler

Yarın sabahtan umarım işiniz olmuştur çok isterim bizimlede güzel haberler paylaşırsınız

İnş...

Konusu. Tespit.

İlğili birim
.... sağlık kurulu bürö işlemleri servisi

Evrak tipi
Gelen evrak beklemede.. 25.01.2019

Adım adım yapacam inş. Her kesin gönlü kismeti olur.

Uncumel, maluliyet talebi neden sağlık müdürlüğüne gitsin sgk iç birimidir o

Veee sonuçlandı . Moralım çok bozuk olmadı beni malül saymışlar ama 3600 gün şartı varmış . Benim 2203 günüm var .
Ya deli oluyorum beni malül sayıyor ama benden çalışmamı bekliyorlar çalışabilseydim zaten emekli olayım diye neden başvurayım
Tamam doğuştan hastayım ama 2005 te işe başladığım da iyidim sonra ameliyat oldum 2018 de ritim bozukluğum oldu artik oksijen almadan 2 saat anca durabiliyorum benden primimi doldurmamı bekliyorlar . Keşke para ödeyerek olabilsem galiba oda yok . Ağlamaktan başka bi çarem yok çok sinirliyim çook

Emeklilik için yasalardrğiştimi

Merhaba doğuştan kalp hastaları için yasa değişimi yoksa gene izdirap mı var.?

Uncumel
Sizin sorununuz hastalıkla ilgili değil, sizin zaten malûl olduğunuzu kabul etmişler ancak ilk sigorta başlangıç tarihinde zaten malûl durumda olduğunuz iddiasıyla malulen emeklilik talebiniz reddedilmiş.
İlk sigorta başlangıç tarihinden önce maluliyetinizi ispat edecek bir rapor ya da teşhis/tedavi kaydınız yoksa, veyahut da rahatsızlığınızın maluliyet düzeyinin altında olduğunu ispatlayacak bir raporunuz varsa yargı yoluna gitmenizi tavsiye ederim.
Bu durumda olup da yargı kararıyla emekliliğine kavuşan çok insan var.

Üst Alt