Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 yılında memur oldum. %47 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

yadeller32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben 2004 yılında özürlü kadrosundan memur oldum 2013 yılına kadar vergi indiriminden faydalanamıyordum yeni rapor aldım % 47 ben ve vergi indiriminden faydalanıyorum ne zaman emekli olabilirim memur olmadan öncede 558 gün sigortam varıdı

Memuriyete başlamadan önce %40 ve üzeri sakatlığınız var mıydı, bunu raporla belgeleyebiliyor musunuz?
Evetse cevabınız, evet, 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği hak edersiniz.

Ama yok, memuriyetten sonra sakatlanmışsanız, ya da memuriyetten önce %40 ve üzeri sakat olduğunuzu bugün belgeleyemiyorsanız, bu durumda emeklilik için 5510/Geçici 4. maddeye tabisiniz: 6480 gün hizmet süresi. Ve vergi indirimi almış olsanız dahi emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edileceksiniz, %40-49 arası rapor almak zorunda olacaksınız.

memur olmadan önce %4o raporum varıdı anma vergi indiriminden faydalanmıyordum vergi indiriminden faydalanmak için tekrar 2013 yılında ikinci rapor aldım 547 memur olmadan önce raporum var idi askerlikten de muaftım işe başlamadan öncede varıdı % 40 raporum ne zaman emekli olabilirim

yadeller32;

özürlü kadrosunda işe başladığınız için vergi imndirimine bakılmaksızın 15 yıl 5400 primle emekli olabilirisniz

Üst Alt