Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve 4300 primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

bankaci01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2009 Yılında iş kazası geçirdim. %69 rapor ile uzun bir tedavi sürecinden sonra iş göremezlik geliri bağlandı. Askerden muaf oldum ve vergi muafiyeti sağlandı. Özetle bu şekilde.

Şimdi arada 15 sene geçi özel bir bankada bankacı olarak görev yaptım. ve 4300 Prim günüm mevcut. Sigorta giriş tarihim 2004-2006 döneminde.

Bankadan emekli olmak için başvuru istedim, banka sandığım beni iş gücü kayıp tespit oranı için hastaheneye sevk etti. ilk aldığım rapor %60 İki ayak bileğimde diz kapağımın altı felç kaldı. Halk arasında düşük ayak olarakta biliniyor. Sonra Banka sandığı bu rapor ile SGK ya başvuru yaptı ve SGK tekrar beni ikinci bir hastahaneye "üniversite" hastahanesine sevk etti. Üniversite hastahanesinde de %48 olarak güncel rapor verdiler.
Ben rapora itiraz etmedim. Aslında etme hakkımda var. Merak ettiğim konu aslında şu; Son çıkan yasaya göre çok şey değiştirmişler öncelikle üzüldüm tabiki... İnş bende mağdur olmam.
Benim hizmet yılım tamam ama prim gününde kafam çok karışık. Komisyon benim dosyamı onaylar ise prim gün şartı 4.100 yeter li ? Hafif dereceli çıkar ise tabi. Zaten üstü çıkarsa bir sorun yok.

Prim günü tabloları internette var ama 4690 diyen de var. Banka sandığım 2008 öncesi sgk girişli olduğum için 4100 prim günün yeter. SGK dosyanı onaylarsa emekli dilekçesi verebilirisniz dedi.
Bilgisi olan destek olursa sevinirim. İyi Forumlar.

Merhaba,

Eğitim araştırmadan rapor aldım %60 Alt Ekstreme motor kaybı iki ayak bileğinde ve buna bağlı hareket kısıtlılığı. - Bağımsız ve Ağır engelli yazmıyor.
Sonra Sgk İş Gücü Tespit Komisyonu Arar Karar ile Akdeniz Üniversitesine Sevk etti. O da Benzer Tanı koydu ve %48 rapor verdi. - Yine Bağımsız ve Ağır Engel vs. Yazmıyor.

Kafama takılan şey Güncel raporum Akdeniz Üniversitesi. 1. Soru SGK %60 raporu dikkate alır ve iş kazası sonucu "maululen" emeklisin diyebilir mi ? Yoksa güncel raporumu almak zorundadır.
2.si Hastalık listesine baktım tam olarak karşılığını göremedim.
Bankacıyım eğer engelli emeklilik için orta veya hafif derece engel çıkarsa emekli olmayı düşünüyorum.
Benzer konusda sorun yaşayan varsa lütfen yorum yapabilr mi ?
Teşekkür ederim. İyi Forumlar.

Üst Alt