Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK başlangıcım ve %55 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

MARAŞLI75

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
özürlü emekliliği için nasıl bir yokl çizmem gerek emekli olmam için vergi indirimi almam şartmı 10 senede emekli olursun diyorlar doğrumu ,,,

Bülent bey,
İlk ssk girişi
Doğum tarihi
Rapor oranı
Vergi ind. hakkı var mı yok mu kaçıncı derece
Bu bilgileri bize verir iseniz emeklilik hesabınızı yapabiliriz..

ssk giriş tarihim 20.04.2004 ,doğum tarihim 07.12.1975,özürlülük oranım yüzde ellibeş yeni aldım raporumu şuan vergi indirimi için ankaradan onay bekliyorum iki gün önce sordum telefonla. kuruldan eksik evrağınız var diye geçmemiş size yolluyacağız eksiğinizi tamamlayıp yollicaksınız dediler ama ne oldunu sölemediler yani beklemedeyim şuan erken emekli olmam için bu indirimi almam şartmı?

Vergi ind. hakkı almadan erken emekli olmanız imkansız .....
% 55 raporunuz ile 3.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz..
20.04.2004+20 : 21.04.2024 yılında emekli olabilirsiniz...

vergi indirimi almasam malulen emekli olabilirmiyim peki TEŞEKKÜR EDERİM ,,,

malulen olmanız için raporunuzun % 60 ve üstü olması lazım..malesef..

O zaman vergi indirimi istememe gerek yok anladım kadarıyla 10 seneyi doldurdumda emekliliğimi isteyebilirim.bana heyette oranımın aslında yüzde atmışbeş oldunu ama ankaranın düşürme olasılı olduğu için biraz düşürme yapdılar yüzde ellibeş verdiler verdiler .ankarada eksik evrak oldunu sölemiş dosyamı tamamlamam için tekrar yollicakmış o zaman hiç istememek daha mantıklı vergi indirimini DOĞRUMUDUR,,

İlk işe girdiğinizde rapor oranınız nedir?

ilk işe girişimde rapor vermedim iş yerine

hala özürlü statüsünde çalışmaya başlamadım yani

Malulen emekli olabilmek için

İlk sigortalı olduğunuzda %60 ve üzerinde işgücü kaybınız olmamalı
Bugün sakatlık oranı cetveline göre %60 ve üzeri rapor olmalı
10 yıl sigortalılık ve 18000 gün prim olmalı

Aksi halde malulen emekli olunamaz.
Emekliliğiniz yukarıda İLker'İn yazdığı şartlarda gerçekleşecek...

emeklilik

03.03.2004 ssk başladı yüzde ellibeş özürlü raporum var erken emekli olmak için vergi indirimi almam şartmıdır teşekkürler...

Evet, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak isteyen ssk'Lılar emeklilik için defrterdarlıktan sakatlık indirim hakkını elde etmek zorundalar.

daha erken emekli olabilirmiyim ?

03.03.2004 işe giriş tarihim 3.dereceden vergi indirimim var yüzde ellibeş raporla.Merak ettiğim 3600 iş gününü doldurduğum zaman tekrar emeklilik için başvuruda bulunup yüzde 60 rapor almam durumunda emekli olma şansım olurmu.

Dilediğiniz zaman dilediğiniz şey için başvurabilirsiniz. Bugün elde ettiğiniz vergi indirimi de aldığınız rapor da ileriki başvurularınıza engel sayılamaz.

erken yaşlılık emekliliği için belirli bir prim günü şartı varmı 1500tl net maaşım var primlerim aldığım maaşdan ödeniyor şuan emekli olabilmem durumunda ne kadar maaş alabilirim rica etsem bilgilendirirmisiniz bu konu hakkında bülent bey.

Üst Alt