Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında aldığım aracı satmak için hangi işlemleri yapmalıyım?

Konular
56
Reaksiyonlar
12
Merhaba arkadaşlar.
2003 yılında almış oldugum araçımı normal birisine satmak istiyorum.belirli bir fiyatda anlaştık.
bundan sonra nasıl bir işlem yapmam gerekli.aracı ilk aldıgımda banka üzerinde rehin yazısı vardı.bankadan noter onaylı rehin kaldırma yazısıvar lakin ruhsata işletmemiştim.normal plakaya cevirene kadar ne işlemler yapmam gerekli ne kadar ne masrafım olur.bilgisi olan arkadaşlar var ise acil yardımcı olurlarsa sevinirim.

Fevzi kardeş aracı sattın mı? nasıl bir yol izledin merak ediyorum aynı durum benim başımda. 2007 yılında aldığım özel tertibatlı aracımı satmak istiyorum. Vergi dairesinin izni olmadan satılamaz demektedir. Bunun için vergi dairesinden izin aldın mı? Yoksa 5 yılı doldurduktan sonra direk notere gidip satışı yapılabilir mi? gelişmelerden haberdar olmak istiyorum.

bılgısı olan ve arac alıp satmıs arkadaslar lutfen bilgılerını paylassınlar

merhaba arkadaşlar araç satışını yaptım.zamanım olmadıgı için muameleci yaptı tüm işlemleri.
ilk önce vergi dairesinden satılamaz şerhini kaldırdık.aracın üstünde bulunan aparatı sökülecegine dair plan proje çizildi.aparat söküldü.
noter satışı gerçekleştirildi.plan proje çizilecek ve tüvtürk araçda aparat olmadıgı onayı verip plaka değişmeden alıcı kişiye devri yapacak.ruhsatda bu esnada normale cevrilecek.
bu işlemler bana noter masrafıyla dahil 1000 tl ye maololdu nerdeyse.

aracını normal bır vatandasa satabıleceksın yanı engellı bır kısıye satma mecburıyetı yok anladıgım.otv
de 5 yılı gectıgıgı ıcın otvsı dusmusmu oluyor

5 yılı doldugu için normal birisine satabilirsin.
ama plan proje cizilmesi gerekiyor biraz maddiyata ve zamana bakıyor :)

Üst Alt