Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 girişim var, %48 raporum var. BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

ALPER USTA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar banada bi yardım edin lütfen.2003 bagkur girişim var ve halen bagkurluyum rahatsızlığım sonucu şehir hastanesinden sevk olmadan gidip kurula girdim ve %48 aldım. Sorum şu
1: sevk için16veya .18.yıl doldurmuş olmak gerekiyor mu dolmadan da sevk etmeleri gerekir diye düşünüyorum.
2:bu aldığım rapor geçersiz mi?
3:bu orana göre ne zaman emekli oluyorum
4:bagkura suan borcum yok ama sildirdigim yıllar var ödeyerek hak edebiliyorum bu sorun çıkartır mi
Lütfen yardım edin 3 tane SGK gezdim hepsi farklı konuşuyor

ALPER USTA
Bağkur'dan erken emekliliğiniz 5510728. maddeye istinaden 18 yıl ve 4680 prim gün sayısı şartlarıyla mümkün.
1- Başvuru ve sevk için emeklilik şartlarını hem süre hem de prim olarak doldurmak zorundasınız. Kuruma hiç bir şekilde borcunuz olmamalı.
2- Genelde kurum sevki ile emekli olunur. elinizde çok yeni rapor olursa kurum tarafından değerlendirilebilir.
3- Emeklilik şartlarınızı yukarıda yazdım.
4- Borçlu olduğunuz süreyi geriye dönük ödeyebilirsiniz. Ancak borcu sildirmek için kaydını tamamen sildirdiğiniz süreyi geri getiremezsiniz.

Üst Alt