Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de sigortalı oldum. 2012'de rapor aldım. Ne zaman emekli olurum?

amonra06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba;bir şey öğrenmek istiyorum..sigorta girişim 2002 ama engelli olarak değil engelli raporumu 2012 de aldim ve 2012 den sonra engelli kadrosunda ozel bir sirkette calismaya basladim ilk bu is yerinde 5 ay kadar vergi indirimi alarak calistim sonra daha iyi sartlarda baska bir sirkete ise basladim ama burada vergi indirimi almadim..sorum su 2002 sigorta baslangicim ama 2012den itibaren engelli kadrosunda calismaktayim bu durumda emeklilik durumum nasil olur...?yardimci olursaniz sevinirin tesekkurler..

amonra06

Merhaba Vergi indirimi süresiz ise bir kez alınır. Eski iş yerinizin bağlı olduğu vergi dairesine giderek alıcağınız bir örneği yeni iş yerinize vererek tekrar vergi indiriminden faydalanırsınız.

Raporunuzu 2012 almış olmanız, geçimiş sigortanızı yok sayılmasına neden olmaz. Emeklilik şartlarınız hesaplanırken 2002 baz alınır.

Rapor oranınız yazmadığınız ben örnek amaçlı yazıyorum. Siz rapor oranınıza göre tablodan kontrol edin.

Raporunuz %40-%59 arası ise 19 Yıl 4240 güne tabisiniz. 2021 Yılında 4240 gününüzü tamamlayınca emekli olabilirisiniz.
Bu yazdıklarım tamamen örnektir.

Vergi indiriminiz Süresiz ise, rapor oranınıza göre tablodan siz hesap etmelisiniz.

2008_oncesi.PNG

Ümit Bey Merhabalar öncelikle dikkate alip cvplandirdiginiz icin tesekkur ederim.Verdiginiz yuzdelik dilimde rapor orani 51 olarak geçiyor..

amonra06

Ozaman verdiğim tarih geçerli tarih. Yıl olarak 2021 ay olarak hangi ay ise o ay mayıs ayında başlamış iseniz 2021 mayıs.

Vergi indiriminizi eski çalıştığınız iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesinden alıp, yeni çalıştığınız iş yerine vermeniz gerekmekte. Vergi indiriminden faydalana bilmek için.

2002 giriş ise 19 yıl olmazmı? bir yanlışlık var

Üst Alt