Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişim ve %89 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

hayır 3083 günüm var

bide şimdi ben çalışamıyorum işe almıyo kimse işitme ve koltuklu deynek kullanmak zorundayım
yani ödeye bilirsem eğer askerliği ödiycem sizce iyi bişeymi yapmış olurum

isteğe bağlı ödesemmi iyi komple ödesemmi

tabi isteğe bağlı ödeyebiliyomuyum buda bi soru işareti

170 i arasam toplam ödeme sorsam bilirlermi

Bu işleri kesin bilen uzman birinden yardım al kendi başına bir işe kalkma bence iyice zorlaştı emekli ilk işleri.bizleri de bbilgilendir inşallah emekli olursun.

tamam mehmet abi inşallah hepberaber şimdi ben askerliği ödersemmi iyi olur yoksa isteğe bağlı ödeyebiliyomuyum mehmet abi ortalama diyolarki 1000den aşa maaş yok sizin bilginize benimki ne kadar olur

Allaha emanet ben diyalize gidiyorum selametle

Diyaliz hastası iseniz malulen emekliliğe başvurun % 60 üstü rapor alırsanız emekli olursunuz.
İsteğe bağlı da pirim ödeyecekseniz EK 5 Tarım SSK 4 a sigortalılıktır üzerimizde tarla bağ bahçe yoksa ödeyebilirsiniz.
Tarım SSK Ek 5 dediğim gibi yaklaşık şu anda 440 TL civarında.Not bir ay bir iş yerinde 4 a SSK lı olarak vergi indirimi alın.olmazsa olmazı SGKnın.bbizleri de bilgilendirir. Maaş konusu da ve kesin bir sgk uzmanından bilgi alın biz sadece konuları yüzeysel olarak biliyoruz
Bir hata yapmayın paranıza yazık olur zaten engelliler olarak zor durumlardayız.İyi araştırın.tşkrler.

ne kadar maaş bağlanır diye sormuştum cevağp vermediniz
ayrıca diyalize giren ben deyil annem giriyo diyalize o yüzden

kurt74
Askerlik yaptı iseniz yaptığınız süre kadar borçlanabilirsiniz.
İsteğe bağlı da ödeyebilirsiniz ancak isteğe bağlı primler bağkur kapsamına girer.
Ek5 tarım sigortası ödenebilirse 4A kapsamında devam etmiş olur ve şartlarınız oluştuğunda vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz.
Emekli aylığı için de emekli aylığı hesaplama siteleri var onlardan faydalanabilirsiniz. 356.000 tl PEK ile 1.000 tl den az almanız zaten mümkün değil.

peki ufuk abi sizce hangisi daha iyi olur benim için askerlikmi yoksa isteğe bağlı ödemekmi daha karlı olur abi

kurt74
Askerlik borçlanması ile isteğe bağlı prim ödemek çok farklı şeyler.
Sanırım siz isteğe bağlıyı farklı anladınız.
ASkerlik borçlanması askerlik yapılan süre kadar toplu ödenebilir ve bir anda o kadar prim kazandırır, ama isteğe bağlıyı da böyle bir şey sandınız ise değil.
İsteğe bağlı da geriye dönük ya da başka türlü toplu ödeme söz konusu değil, mesela 720 gün mü lazım isteğe bağlı da bunu ancak 2 yılda ödeyebilirsiniz.
Askerlik yapmışsanız ve prim gün sayınız eksik kalıyorsa tabiki askerlik borçlanması avantajlı bir yoldur.

anladım ben askerlik yaptım yani demek istediğim askerlik ödemek toplu ödeme yani çok isteğe bağlı ödeme yapsam daha karlı olur diye sanmıştım ondan

ben edevletten sgk toplamına baktım tam olarak anlamadım kopyalayım gönderiyorum acaba maaş ne kadar bağlanır maaş hesaplama sitelerinde değişik şeyler soruyo çözemedim bi bakarsan ufukalp abi bilidiğin kadarıyla ne kadar maaş bağlarlar P.K.E yazıyo
356.225.764,00 aynen böle abi ufukalp abi

Emekli aylığı için tek kriter PEK (prime esas kazanç) değildir. Primlerin dönemi, prim gün sayısı gibi farklı kriterler vardır o yüzden tahminde bulunmak istemiyorum.
Emekli aylığı hesaplama siteleri var bilgilerinizi girip hesaplattırarak bir fikir edinebilirsiniz.

s.a arkadaşlar bi sorum olcak size cevap beklemekteyim benim sgk başlangıcım 2002 2004 yılında askerlik yaptım ve diyolarki 2008 den önceki kazanca bakılı yani 2008 den önce skg yüksekse maaşın yüksek oluyomus şimdi ben askerlik borçlanması yaptığım zaman 2003 2004 yılının borçlanmasını yapıcam yani maaş konusunda 2008 den önce olduğu için avantajım olurmu bilgisi olan yazsın lütfen bu konu hakkında

Biraz faydası olur maaş açısından. Esas faydasını Ufukalp hocamız yukarıda yazmış bana görede en büyük faydası Askerlik borçlanması askerlik yapılan süre kadar toplu ödenebilir ve bir anda o kadar prim kazandırır. Kısa ve net budur.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

slm arkadaşlar benimgünüm doldu ve 2002 sgk girişim var toplam yatan tutar 160 000 birde askerlik borçlanması yaptım ortalama maaş ne kadar olur bu arada yüzde 89 engelliym hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için

emeklilik başvurunu ne zaman yaparsam karlı olurum başvuruyu yaptıktan sonra başka bir ikametim ile taşınsam sorun çıkarmı ne kadar sürede sonuçlanır

@kurt74

Emeklilik şartları tamamsa, ay sonuna doğru başvurmanızı öneririm. Başvurduğunuz ayı takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşınız birikmeye başlar.

Adres değişikliğinizin emekli maaşınıza bir etkisi yok. Sadece, maaşı aldıktan sonra banka değişikliği yapmak isterseniz onun için başvurmanız gerekir o kadar.

çok teşekkür ederim abi bugün sgk ya gittim başvurumu yaptım bişey kafama takıldı orda memura maaş ne kadar bağlanır diye sordum 160 000 kazanç var dedim dediki 600 gibi dedi mors oldum keske başvurmasaydım diyorum zaten \89 engelliyim 2022 maaşı alsam daha karlı olurdu sanki abi 2002 sigorta girişim var askerlik borçlanması yaptım sizce 600 liramı bağlanır abi lütfen yardımcı olun 600 deyince kafam karıştı geçinemiyorum zaten çalışamıyorumda nası olucak

kurt74

Maalesef maaşlar düşük ve düşmeye de devam ediyor... Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilirsin.

bülent abi birde şimdi maaşın yatıcağa bankaya borçluyum maaşı vermezlerse ne yapacağım abi

160 000 kazançla 600 mü olur gerçekten bülent abi çalışamıyorum biede kimse işe almıyor abi

kurt74

Maaş borçlu olan bankaya yattığında banka -aslında hakkı olmadığı halde- maaşa bloke koyabiliyor. Onlara bir ödeme planı ver ve maaşının bir kısmını kesebileceklerini söyle.

Maalesef maaşlar düşük, çok çok düşük

Üst Alt