Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılından bu yana sigortalıyım. %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

tattooyakamoz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;
1974 doğumluyum . diyabetten dolayı askeri hastanenin bana verdiği ( askerliğe elverişli değildir ) raporum var .1990 yılından bu yana tip 1 diyabetliyim . ve 2000 yılından bu yanada sigortalıyım . malülen emeklilik için müracaatta bulundum ve şişli etfalin bana vermiş olduğu raporda -Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) yazıyordu . ve bununla birlikte gözlük kullanıyorum ve önemi varmıdır bilmiyorum ama safra kesesi ve apandisit amaliyatı oldum ve alındı.bu şartlarda benim malulen emeklilik durumum ne olabilir ? forumda okuduğum kadarıyla öncelikle erken emeklilik için mi yola çıkmalıyım . sizinde formda yazdığınız kadarıyla sanırım ben % 40 alabiliyorum . hangi yolları izlemem gerkiyor emekli olabilmem için . yardımlarınız ve göstereceğiniz yol için şimdiden teşekkür ederim .saygılar .

Vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz şu tabloya göre:
2008_oncesi.PNG

sayın kısmet hanım .merhaba .öncelikle bir önceki cvp ve yardımınız için teşekkür ederim .malulen emeklilik için mürecaatta bulunmuştum ... ve şişli etfalin bana vermiş olduğu raporda - (Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) ) yazıyordu ve bununla ben malulen emekli olamadım . şimdi ise vergi indirimi almak istiyorum .ve sanırım vergi indirimi alabilmem için raporumda Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış (retinopati ) bunun yazıyor olması yeterlimidir ? hastananenin bana verdiği bu raporla vergi indirimi için nereye müracaaat etmem gerekiyor ? veya tekrardan başvuruda bulunup vergi indirimi için hastaneyemi gitmem gerekecek ? yani elimde olan bu raporla bir şey yapabilirmiyim ? ( raporumda olan bu ibare benim vergi indirimi almama olanak sağlayabilirmi ? alabilirmiyim . şimdiden teşekkür ederim .saygılar .

sayın bülent bey . cevabınız ve ilginiz için öncelikle teşekkür ederim . geçtiğimiz hafta itibariyle , hastaneye gidip vergi indirimi için müracaatta bulundum .ve bana muayene ve tetkikler için 26 mayıs a randevu verdiler . bir önceki müracaatım malulen emeklilik içindi . ve hastanenin bana verdiği raporda aynen şu ibare yazıyordu .. ( KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) KARAR .( SOSYAL GÜVENLİK KURULUNCA VERİLECEKTİR . ve belli bir zaman sonra beni telefonla arayarak malulen emekli olamayacağımı söylediler. bende bu defasında erken emeklilik için müracaatta bulundum . 25 yıllık diabetliyim , ve insülin kullanıyorum .malulen emeklilik için müracaatımda hastanenin bana verdiği raporumda yazılı olan KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) bu ibareye göre acaba şimdiki olan müracaatımda vergi indirimi alabilecekmiyim ? çok teşekkürler , saygılar .

ek olarak ta bana verilen KLİNİK BULGULAR .DAHİLİYE : TİP 1 DİABETES MELLİTUS ( AÇLIK KAN ŞEKERİ SÜREKLİ 200 ALTINDA TUTULAMAYAN , KOMPLİKASYON YAPMIŞ . ( RETİNOPATİ ) yazılı raporda herhangi bir oran belirtilmemiş ve sadece bu açıklama var .

Selçuk,
Vergi indirim hakkı için bulunduğunuz ilin Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' müracaat etmeniz gerekirdi. Siz direk hastaneye müracaat etmişsiniz.
1-İş yerinizden çalıştığınıza dair alacak olduğunuz belge.
2-Rapor aslı ve ekleri
ve dilekçenizi ekleyerek müracaat edin.

Bülent beyin cevabına bakılırsa "Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,

komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40" ben öyle anladım,
sanırım % 'lik oranda yazması gerekiyor.
Selçuk kardeş sakatlık cetvelinde hangi hastalıga ne oran verileceği bellidir
yok 1 haftanı alır yeni rapor almak, sonuçta hastalığın kronik endişelenmene hiç gerek.
kolay gelsin ve geçmiş olsun

ilker ve nihat bey : vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim .sanırım muayene olup vercekleri sonucu bekleyecğiz .

% 44 oranla emeklilik ve haklar

herkese mutlu ve huzurlu günler dilerim

hasekiden aldığım %44 engelli rapor ankaradan imzalanarak vergi indiriminden faydalanabilirsiniz ekli bir yazıyla geldi . ancak benim raporm da zihinsel ruhsal bozukluk kısmında şu yazıyor psikiyatri poliklinikten yeterli sürede izlenim-takip sonucu sağlık kurulu karar uygundur. ancak benim psikiyatır ile ilgili bir sorun um yok ,
raporun alt kısmında bulunan SÜREKLİ veya RAPORUN GEÇERLİLİK SÜRESİ yazan yerler boş .

bu durum da benim yılım dolduğunda erken emekli olabilirmiyim ben hemen aynı hastanede psikiyatıra gittim muayene oldum , sorun ne dediler hiç bir şey yok dedim neden geldin o zaman dediler durumu izah ettim doktor sağlamsın olarak kaydına geçti .

buraya yazıyorum çünki hastaneden yeterli bir cevap alamadım .ben bu şekliyle bir kaç kez daha psikiyatır polikliniğine gidip muayene olup sağlam sağlam sağlam alınca raporun altında o boş yerlerden birimi imzalanacak veya bu iş nasıl çözüme ulaşır .

iett ye gittim engelli indirimli seyehat kart almak için fakat aşağıdaki yerler boş olduğu için bana vermediler . ama raporda % 44 engelli indiriminden yazmasına ramen , illaha aşağıda ki sürekli veya ne zamana kadar olan yerden biri yazmış veya işaretlenmiş olması gerekiyor diye vermediler .

sgk ise raporun tamam onaylı zamanın gelince emekli olabilirsin diyor .

biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir durumu 02.02.2001 sigorta girişliyim toplamda 4700 gün gün sayım var .yapacağınız yardım ve açıklamalar için şimdiden teşekkür ederim .

tattooyakamoz

Raporu umursamayın. Önemli olan şey sizin için vergi indirim hakkınızın olup olmaması ve o hakta bir süre kısıtlamasının bulunup bulunmaması.

(02.02.2001 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin. Yeter ki o zamana dek defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş ol.

Üst Alt