Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 motor araçta MTV istisnası olur mu?

memmi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%90engelli cocugum var 2000 motor arac alacam acaba mtv den faydalanabilirmiyim maliye faydalana bilirsin diyor trafikte sikinti olurmu

memmi

MTV düzenlemesinde motor sınırlaması yok. Vergi dairesi onayladığında emniyetle bir iş olmaz...

satın OturanBoğa sıfır araç alımında 1600 sınırlamısı kalktı mı acaba 2000 motor sıfır alımında oluyor mu

sabribey18

ÖTV istinasında değişme yok,hala 1.600cc ye kadar izin var
MTV de sınırlama yok

binek araçlarda ÖTV'de 1600 motor sınırlaması aynı şekilde geçerli, değişen bir yasa yok

MTV den faydalanmak için H sınıfı sürücü belgesi gerekiyor mu ? benim ehliyet ve donanım özelliklerini kapsamayan istihdama yönelik %58 raporum var. H sınıfı ehliyet ve özel donanım araç için ne kadar uğraşsamda bir türlü işim rast gitmediğinden alamadım raporu, onun yerine MTV'den yararlanma gibi bir durumum olur mu acaba H sınıfı ehliyet olmadan ?

Deniz şahbaz

Araç engelli statüsünde değilse ya da o kapsamda ruhsatlandırılmamışsa, mtv istisnasından da yararlanmak mümkün değil.

OturanBoğa şunun için sormuştum; biliyorsun bayadır uğraşıyorum sol kol dan dolayı h ehliyet almaya ve yoruldum artık. Kullandığım aracım otomatik vites bir araç ve B sınıfı ehliyetım var.

Forumdan bir kaç paylaşımcı arkadaşın sol kol engeli ile ilgili aldıkları H sınıfı ehliyet ve araç alımına dair sağlık kurulu raporlarının çıktılarını aldım. bununla birlikte müsait bir zamanda denizli servergazi devlet hastanesi sağlık kurulu memurunun yanına gidip faydası olur mu alabilir miyim H ehliyeti diye soracağım bakalım ne diyecek.

Üst Alt