Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yıllık memurum. Psikiyatrik nedenlerle emeklilik şartlarım nedir?

@svskpt
Belki de raporunuz %62 ile uygun olup talep etmeniz halinde aylık bağlama yönünden değerlendirilecektir denmiş olabilir. O durumda emekli olmak istediğinizde bu yazı ile birlikte emeklilik talep edeceksiniz.

Sizden raporun aslı tam olarak ne zaman istenmişti? Bizden de istendi, size şubatta cevap geldiğine göre ne kadar süreceği açısından bilgim olsun istedim.

Malul

ı10 -esansiyel (primer) hipertansiyon
e78.4 -hiperlipidemi, diğer
e14 -diyabetes mellitüs, tanımlanmamış
g63.2 -diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile)
ı67.8 -serebrovasküler hastalıklar diğer, tanımlanmış
g81.9 -hemipleji, tanımlanmamış
e11.9 -insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan
e34.9 -endokrin bozukluk, tanımlanmamış
g47.3 -uyku apnesi
f51 -organik olmayan uyku bozuklukları
f32.1 -orta depresif nöbet
f41.9 -anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış

-uyku apnesi, orta depresif nöbet, inme, şeker, tansiyon, kolesterol ve iki ameliyat geçirdim.
-malulen emeklilik için sgk'ya başvurdum, red verdiler, itiraz ettim. şimdi sonucunu bekliyorum.
Ne yapmam gerekir. Ne önerirsiniz.
Zor durumdayım, çalışamıyorum.
Acil

svskpt çok geçmiş olsun
Malulen emeklilik zor bir süreçtir
Malulen emeklilik için sadece bir hastalıktan
En az %60 alamanız gerek.
Beliriğiniz rahatsızlıklarınızdan maluliyet zor görünüyor

Karara itiraz etmişsiniz cevabını bekliyen bakalım
Farklı bir hastaneye veya üniversiteye sevk verebilir sgk erken emeklilik için sgk günleriniz yeterli değilmi vergi indirimi alarak erken emekli olsanız.

svskpt
Malulen emeklilikte tüm rahatsızlıkların balthazard formülü ile hesaplanıp sonuca bakılması işlemi yoktur. Tek hastalıktan en az %60 oran ve söz konusu rahatsızlığın maluliyet cetveline uygun olması gerekmektedir.
Durumunuz maluliyet için zor görünüyor.

Verdiğiniz değerli bilgilere teşekkür ederim.
01.11.1973 doğumluyum,
4a Ek 5 tarım statüsü ile 09.08.2011 yılından bugüne kadar prim ödemekteyim.
Toplam 2580 günüm mevcut.
SGK günlerim erken emekli yada engelli emeklilik için vergi indirimi alarak emekli olabilmek için yeterli mi,
rapor için sgk il müdürlüğüne mi müracaat etmem gerekir.

Hayır, şu an en yüksek engel oranı için belirlenmiş şartları bile taşımıyorsunuz.
Ayrıca, daha önce sigorta girişiniz yoksa vergi indirimi almanıza da gerek yok. 1 Ekim 2008 sonrası sigorta başlangıcı olanların erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.

ı10 -esansiyel (primer) hipertansiyon,
e78.4 -hiperlipidemi, diğer
e14 -diyabetes mellitüs, tanımlanmamış
g63.2 -diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile)
ı67.8 -serebrovasküler hastalıklar diğer, tanımlanmış
g81.9 -hemipleji, tanımlanmamış
e11.9 -insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan
e34.9 -endokrin bozukluk, tanımlanmamış
g47.3 -uyku apnesi
f51 -organik olmayan uyku bozuklukları
f32.1 -orta depresif nöbet
f41.9 -anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış

HASTALIKLARIM ;

Ağır dereceli uyku apnesi, orta depresif nöbet, anksiyete bozukluğu, İnme, şeker, tansiyon, kolesterol ve iki ameliyat geçirdim.

- Malulen emeklilik için SGK' ya başvurdum, Ret verdiler, itiraz ettim. Şimdi sonucunu bekliyorum. Tek bir hastalıktan % 60 olması gerektiğini öğrendim.
Ne yapmam gerekir. Ne önerirsiniz. Zor durumdayım, çalışamıyorum.

1- 01.11.1973 doğumluyum, 4a Ek 5 tarım statüsü ile 09.08.2011 yılından bugüne kadar 2580 gün prim ödemekteyim. Engelli emekli olabilir miyim. Rapor için SGK il müdürlüğüne mi müracaat etmem gerekir, yoksa şahsi olarak mı almamı önerirsiniz.

2- 4a Ek 5 tarım ödemekteyim, 2022 sayılı kanuna istinaden engelli aylığı veya bakıma muhtaç engelli aylığı alabilmek için kaymakamlık SYDV' na müracaat etmem mi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunu kendi imkanlarımla almamımı, yoksa vakıfça mı almamı önerirsiniz. Olumlu sonuç alabilir miyim.

3- Muhtaç aylığı almak için vakıflar bölge müdürlüğüne başvuru yapmak mı gerekir. Olumlu sonuç alabilir miyim.

4- Bu hastalıklarımın yüzdelik karşılıkları ortalama ne olabilir.

DETAYLI BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR. Teşekkürler herkese.

Alo 170'i aradım, tüm hastalıklarınızın toplamı % 60 olacak dedi.
Tek bir hastalıktan mı diye özellikle iki defa sordum.
Raporumun gelmediğini söylediler. Tekrar arayacağım.
Ufukalp

NERDESİNİZ,

svskpt
Malulen emeklilikte tek bir hastalıktan en az %60 ve rahatsızlığın maluliyet cetveline uygun olması şartı aranır.

Ufukalp

YUKARIDA SAYDIĞIM RAHATSIZLIKLAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NEDİR. TEŞEKKÜRLER.

Ağır dereceli uyku apnesi, orta depresif nöbet, anksiyete bozukluğu, İnme, şeker, tansiyon, kolesterol ve iki ameliyat geçirdim

İnme ile hangi uzuvlarda ve seviyede bir felç kast ettiniz bilmiyorum ama saydığınız diğer rahatsızlıklardan malul sayılacağını sanmıyorum.
Yine de burada rahatsızlıklar üzerinden fikir yürütmek çok sağlıklı olmaz, nihayetinde doktorların işi.

algaNihat

Bilen biri bunu doğrulayabilir mi? Diyelim ki 16 yıl ya da 18 yıldan emekli olundu.Hesaplama yaparken hizmet yılını 25 seçeceğiz ikramiye yılını 16-18 sececeğiz.Dogru mudur?

Forumda emekli olan kimileri böyle demiyor.Hizmet ve kıdem yılının calıştığı yıl kadar hesaplandığını söylüyorlar.Arada ciddi bir maaş farkı var.

svskpt Konuyu
"Memur olduktan 20 yıl sonra Psikiyatrik yönden (duygu durum bozukluğu/a tipik) hastalandım, Vergi İndirimi veya malulen emekliliğim nasıl ve ne şekilde yapılır.?
Bu konuda bilgiye ihtiyaç duymaktayım.Teşekkürler."
şeklinde açmışsınız.
Bu mesajınızda ise:
"01.11.1973 doğumluyum,
4a Ek 5 tarım statüsü ile 09.08.2011 yılından bugüne kadar prim ödemekteyim.
Toplam 2580 günüm mevcut.
SGK günlerim erken emekli yada engelli emeklilik için vergi indirimi alarak emekli olabilmek için yeterli mi,
rapor için sgk il müdürlüğüne mi müracaat etmem gerekir."
demektesiniz...
Şimdi memur musunuz, 4A lı mı anlayamadım. Çünkü her iki statü farklı emeklilik uygulamasına sahip

Slam: Hesaplama yaparken emeklilik yılı 25, ikramiye yılı hizmet süresi üzerinden hesaplanır..
yani 25 yıl çalışmış gibi maaş bağlanırken çalşmış olduğun süre üzerinden ikramiye alırsın.

Üst Alt