Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

20 yılın ardından sağlık bakanlığına dava açabilir miyim?

the__erdem

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
8
merhaba, ben 2000'li yılların başında böbreğimle ilgili rahatsızlık yaşadım. o dönem İzmir Bozyaka eğitim ve araştırma hastanesine bir kaç kez gittik, her seferinde böbrekte taş var denilip ilaç yazıldı ve gönderildi. şiddetli ağrıların tekrarlanması ile tekrar tekrar gidildi. bir gidişimizde böbreğin çürüdüğü tespit edildi ve ameliyat ile alındı.

olay şu;
böbrekte taş var, düşürmek için ilaç tedavisi kullanılıyor ancak dikkat edilmeyen şey, taşın çapı böbrek yolu yani damardan daha büyük olduğu için böbreği tıkıyor ve sirkülasyonu kestiği için böbrek çürüyor,,,

işin kötü yanı, hastane raporları elimde yok, sisteme nasıl işlediler bilmiyorum,,,

sonuç olarak, ihmal sebebi ile dava açmalı mıyım? 20 yılı geçti,,, açabilir miyim,,, sadece fikir almak istiyorum,,,

@the__erdem, hatalı hekimlik iddiası ile dava açım için zamanaşımı sürelerini sormak lazım. Zaman aşımı "ağır kusur varsa" 20 yıla ulaşabiliyor diye hatırlıyorum ama "ne zaman öğrendiğiniz" de önemli. Sizin olayın üzerinden 25 yıl geçmiş.

yani öğrenmek değil de idrak etmek diyelim. eğer hastane kayıtları hala duruyorsa ki durmalı, teknik olarak şu sorulmalı,,, eğer böbrekte bir taş varsa öncelik bunun çapı tespit edilmeli,,, çapı standartın dışında ki burada damarlar ya da böbrek yolu vs denebilir,,, bunun çapından büyükse önce kırılması gerekir ki düşürmesi kolay olsun,,, ama o zamanın doktoru taş var deyip suda eriyen bi ilaç yazıp gönderdi,,, şiddetli ağrılar yaşadım,,, biz taş var sanıyorduk ancak meğerse taş çapı itibariyle büyük olduğu için damarı tıkanmış ve böbrek çürümeye başlamış,,,, son muyanede böbreği göremediler ve defalarca röntgen çekip görmeye çalıştılar,,, son olarak çürüğüne kaanet getirip böbreği aldılar,,, başlı başına ihmal,,, ne yapabilirim bilmiyorum,,,

ben de kornea naklinde denek oldum.o dönem 1990-91 seneleri devlet hastanesinde kornea nakli olan 3 kişi sohbet ettik.hepimizin korneası red oldu ve tek gözümüz kör kaldı.birileri doç.prof olacak diye denek grubu olduk ...hani makale yayınlıyorlar şu kadar hastada bu sonucu aldık diyerek işte onların kurbanları olmuşuz .yazık babama benim elimden tutup şehir şehir dolaştırdı şifa için ama netice kör kaldı tek gözüm.ve diğer çocuklarda.hak mı aranıyor bu ülkede. ve size şöyle diyeyim , kornea red olmasın diye onca bağışıklık sistemi baskılayan ilaçlar ardından 3-4 ameliyat gözden sizce küçük bir çocuk bedeni nasıl dayansın? netice bağışıklık sistemim çöp oldu ardından gelen nice hastalık .....ben beddua ediyorum...30 sene önceki belgelere nerden ulaşacağım , suçu nasıl ispat edeceğim , keyfi yapılan ve neticesi de aslında red olacak nakil neden yapılır? ben çok öfkeliyim ülkem böyle olmamalıydı ...insanlar bu kadar çürümemeliydi.çocuklarımıza adalet sistemi sağlık sistemi neyin vaadini verebiliyoruz ? temiz tuvalete bile okullarda ulaşamıyor......

Üst Alt