Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yaşındaki kızımın %80 raporu var. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

kato23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2.5 yaşında kızımın %80 raporu var ağır özürlü ibaresi kısmında evet yazıyor araç alımında ötv indirimi ala bilirmiyim acaba bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim allah yar ve yardımcımız olsun

Oguzhan bey oncelıkle gecmıs olsun cok uzuldum kızınız adına ; yalnız ötv indirimli araç almanız için kızınızın % 90 veya üzeri oranda raporu olması gerekir ...

furkan bey aydınlattığın için sağol yükseltmek için bir yolunu bulucaz yada ötv yi ödeyip alıcaz çünkü nerdeyse hergün hastaneye gitmemiz gerekiyor hem kızım perişan oluyor hemde biz rabbim inşallah herkesin şifasını verir

Amin ... Bende kanser im .. 22 yasındayım .. Cok cektım git gel git gel ankarayı ezberledım ... Ama ötv ındırımınden faydalanamadım illa fiziki bi engelimin olması gerekmıs ... Ya da % 90 üzeri olup bı yakınım kullanabılırmıs aracı ...

Bence siz tekrar rapor alın .. Tekrar ıstediğiniz bir teşekküllü devlet hastanesınden vs yeni bir rapor alabilirsiniz kızınıza ! şanstır belki % 90 olur ya da 91-92 ... O zaman ötv indirimli araç alabilirsiniz kızınızın üzerine ve o aracı siz babası oldugunuz için de her zaman kullanabilirsiniz !

allah şifanı verir inşallah gitcem ve artık açıkca izah etmeye çalışacam şans bakalım nasipse olur inşallah

kato23,

Öncelikle geçmiş olsun. Sizden kızınızın engeli konusunda bilgi almak istiyorum. %80 olduğuna göre sanırı paraplejik. Bana ayrıntılı bilgi verirseniz rahatsızlığı konusunda özür oranı hesaplaması konusunda size yardımcı olabilirim. Bunları gösterdiğiniz doktora iletirseniz özür oranı da değişecektir. Ancak mevcut raporunuz olduğu için tekrar rapor vermezler ve bir önceki rapora itiraz yolu ile yeni rapor almanız gerekebilir.

2 yaşında kızınız için ÖTV indirimli araç alabilmek için özür oranının %90 ve üzeri olması gerekiyor. Ayrıca raporun açıklama bölümünde "ÖTV ve MTV kanunlarındaki indirimlerden yararlanabilir" ibaresi bulunması gerekiyor.

Tekrar geçmiş olsun, mesajınızı bekliyorum.

sağol kürşad kızımda gelişim geriliği var tam olarak bir teşis konmadı bu sene aldığımız raporda(kızımın raporu 2 senelik)josebtin sendromu ön tanısı +mental retardasyon tanılarıyla rapor aldık bizim zaten raporu yenilememiz gerekiyo çünkü fizik tedavi için ram bu iki tanının ayrı ayrı derecelendirilmesini istedi bu yüzden yenilememiz şart

slm kato benimde down sendromlu kızım var 4 yaşında bende raporu aldım ama sürekli değil doktora söylüyorum sürekli alan aileler var diye bana inanmıyorlar senden ricam bana raporun bi fotokopisini yollaman çünkü ben itiraz ettim rapora ban sürekli bi tane rapor bu dedi bende vercem dedi lütfen fotokopiyi bana yolla en azından bende biraz rahatlıyayım ben denizliden yazıyorum numaramıda sana veriyorum ararsan sevinirim şimdiden saygılar allah hepimizin yardımcısı olsun 0532.472.6783 lütfen en kısa zamanda ara

idobaba yukardada belirttim ama fark etmedin sanırım benim kızımında raporu 2 yıllık bu ikincisi ilk rapol 1 yıllıktı ama ben de uzatılması için vede raporumuzun araç alımı için yükseltilmesi için il sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum bana başka bir hastane önerdiler ve 20 25 gün içinde gidip randevu alıp tekrara heyete giricez sonuç ozaman belli olucak

ilgine tşk ederim kato kardeş raporunla ilgili bi gelişme olursa haberdar edersen sevinirim saygılar

Araç almak istiyorum. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

selam arkadaşlar ben araç alayı düşünüyorum benim kızımın raporu var [%80]olmaz dediler ve gittim il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim diyelim oldu ben ford connect almayı düşünüyodum araştırıp gördümki bana bir faydası olmuyor benim bu aracı almamdaki kasıt kızım 2,5 yaşında ben bu aracı alırsam 5 yıl satamıyorum şimdilik çocuk kucakta taşınıyor çünkü 2 günde bir hastanelerdeyiz ilerki zamanlarda tekerlekli sandalye olursa diye rahat olması açısından almak istiyorum binek araçlar biraz ufak kalıyor benim sormak istediğim bu araçta {fort connect}ruhsatta hususi yazılıyor indirim alıp alamıyacağım konusunda yazarsanız sevinirim allah hepimizin yar ve yardımcısı olur inşallah hayırlı günler allaha emenet olun

%90 dan aşağı olduğu için kızının üzerine araç alamazsınız. malesef
birde
ford connect panoramo modeli yok yani alsanız bile connect ötvnin %22 sini öderseniz. ticarilerde %15 ötv kesintisi yapılıyor hususilerde ise %37 kesinti yapılıyor haberiniz olsun

siz bir daha rapor çıkarmaya uğraşın başka hastanelerde belki %90 yaparsınız raporu... geçmiş olsun.

Binek Araç olarak tescil edilirse, ÖTV bedeli % 37'dir. Bu şekilde tescil edilip edilmeyeceğini ancak satıcılar bilir.

Üst Alt