Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 sefer H Sınıfı ehliyet alamaz raporu verildi! Ne yapmalıyım?

sahra864

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Mbr arkadaşlar ben bursa da oturuyorum burda 2 kez heyete girdim h sınıfı ehliyet için ama 2 sindede hiç bir sınıf ehliyet alamaz cıktı ama benden daha cok engelli olan ehliyet alıyo acaba bununla ilgili bişey yapabilirmiyim birde bu ehliyet alamaz raporları trafik e işleniyormu simdiden cok tşkler

Merhaba...
Nasıl bir engeliniz var öğrenebilir miyim... Ben de 29 Temmuz'da H sınıfı ehliyet için heyete gireceğim korktum şimdi... :)

benim sol bacak palio sekeli geçen hafta heyete girdim h sınıfı ehliyet için sen sağlamsın b sürersin dediler ve h yazmam yazarsam ötv muafiyetli araç alırsın dedi doktor bey bence alamama ihtimaliniz var.

emir79;

arkadaşım o dr çok bilmiş senin hakkını kullanıp kullanamayacağına o karar veremez h sınıfı ehliyet alır raporu vermesi gerekirdi ister ötv muafiyetli araç alırsın ister almazsın doktorun fazla iş güzarlıgı mı desem yoksa kıskançlık mı desem bilemedim.

neden ikinci kez rapor alma ihtiyacı duydunuz.zaten raporunuz yok muydu

Git özel poliklinikten al kardeşim,bende hastaneden h sinifi ehliyet alamaz raporu verdsilerbende gittim sürücü kursunun anlaşmali olduğu özel polkliniğe gittim ordan aldim raporu,ehliyetimi aldim hiçbir sorun çikmadi

İl sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz. O da olumsuz olursa ve siz sürücü yönetmeliği'Ne göre sürücü olmanız gerektiğine inanıyorsanız, konuyu mahkemeye taşırsınız...

Peki mahkemeye verirsem ne olur süreç nasıl işler ve ehliyet alam şansın nedir? Tşkler

ehliyet alamadığım için henüz kursa yazılmadım samsunda hangi özel poliklinik h sınıfı ehliyet verir tek tek sormak lazım veya sürücü kursları belki yönlendirebilir.

Arkadaşlar 2 kez baş vurdun sürücü olamaz dediler peki bu trafik e işlenmişmidir eğer işlenmişse özel hastaneden alınan rapor geçerli olurmu

Yok yok, özel hastaneden alınan rapor sizin işinizi görmez. Yukarıda yazdığım gibi, il sağlık müdürlüğüne itiraz etmelisiniz...

arkadaşlar tekrar bir rapor aldım tıp fakültesi hastanesinden ama rapor bürosuna heyet raporu olacak diye diretmeme rağmen raporum sürücü adayları sağlık raporu şeklinde çıkmış ama raporun altında heyet raporu olarak geçerlidir yazıyor ve tanı kısmında engelim ve nasıl bir araç kullanmam gerektiği yazarak h sınıfı ehliyet alabilmem hükmünü 3 tane ortopedici doktor ve başhekim imzalamış yani raporda 4 tane imza var. şimdi bu raporla h sınıfı ehliyet alarak rapordada dediği gibi otomatik vitesli aracı ÖTV muafiyetli alabilirmiyim arkadaşlar.

arkadaşlar raporu tarattım ama bu jpg formatında ki raporu buraya atamıyorum.

Devlet Hastanelerinin birinden dahi ehliyet alamaz raporu verdilerse bu sisteme işleniyor. İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeniz lazım. 3 itiraz hakkınız var. Her itirazda hakem hastanelere yönlendiriyorlar. Hepsinde de alamaz derlerse dava açmak zorundasınız.
Özel sağlık kuruluşundan alıp sürücü kursuna da yazılsanız son aşamada trafikten ehliyeti vermiyorlar.

apachens yorumun için teşekkürler. bu durum benim içinde geçerlimi acaba

şuanki mevcut raporum sürücü adayları sağlık raporu başlıklı bu raporu sürücü kurları h sınıfı ehliyet alırsın diye yorumladı ama vergi dairesine aynı raporla alakalı ötv muafiyetli araç alabilirmiyim diye sorduğumda olumsuz cevap aldım. vergi dairesi özürlü sağlık kurulu raporu formatındaki rapor olacak diye diretiyor oysaki benim elimde mevcut raporda 4 hekim imzası ve heyet raporu olarak geçerlidir ibaresi olduğu halde yine olmaz dedi olmadı abi tekrardan aynı çileye devam

Bence tıp fakültesine gidip raporu vergi dairesinin istediği formatta yazmaları için başvuru yap. Sonuçta kabahatli olan tıp fakültesi...

çile cek cek

Ya arkadaslar 2 kere ehliyet için başvurdum ellerimden vermediler 3 kez baş vurdum bu kez gözlerimden vermediler bu ne ya allah diyorum ya

Aklıma gelenleri söylüyorum öncelikle bimere şikayet edebilirsin

kaymakamlığa şikayet edebilirsin

ucu açık bir mağduriyet var ise giderilir

Sürücü yönetmeliği'ne göre verilmesi gerekiyorsa, ayrıca sürüş konusunda kendine güveniyorsan, o aleyhteki rapora karşı dava açabilirsin. Hakimi ikna edersen sürücü belgesi için karar çıkabilir

Lütfen yardım

Mbr ben % 44 engellıyım ama bu engelım nörolojı bır engel raporumda sadece nörolojı yazıyo fakat ben ehlıyet icın basvuruda bulundun gözlerimden dolayı alamadım hipermetrepi sorunu var gözlerimde bı gözüm uzağı % 15 göruyo digeri ise% 60 veya 70 arası imis doktor bana bu oranlarla vergi indirimi alabilirsin dedi sizde ögrenmek istedigim sey ben var olan raporuma itiraz edip oranını yükselte bilirmiyım bu arada gözlerimin iyile§me şansı yokmuş sımdıden cok tesekkur edıyorum.

sayın sahra 864

yazdıklarınızın ışığında kendinizin kullanabileceği ve ötv indirimli araç alma şansınız yok . ehliyet alamazssanız faydalanma şansınızda olmaz . lakin engelli raporunuza itiraz edip engel oranınızı % 90 veya üzeri bir rakama çıkarta bilirseniz ötv indirimli bir engelli aracına sahip olursunuz ve bu aracı siz kullanamazsınız yakınlarınız kullana bilir .

saygılar

Rapor itirazları

sahra864

sonucu paylaşabilirmisiniz. Ilerleyen olduysa. Bende aynı durumdayım.

Tabi serkan buyur ne gibi bir bilgi istiyorsun?

bende hastaneye gittim ve birincisinde ehliyet alamaz çıktı şimdi tekrar heyete girdim ne yapacağım bilmiyorum bu seferde olumsuz olursa..

Üst Alt