Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. El araca tertibat taktırdığımda ruhsata işletmem şart mı?

grkn 89

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Normal araca engelli plakası taktımadan sadece donanım yaptırıp kullanmam mümkün mü, nasıl yol izlerim ?

Hastaneden rapor aldıktan sonra bir makina mühendisine proje çizdireceksiniz bir tamirci yada servise taktırdıktan sonra emniyette tescil ettireceksiniz, sonrada ruhsatı vergi dairesine götürüp vergiden muaf ettireceksiniz, ayrıca da engelli araçlarına engelli plakası kaldırıldı

muafiyet falan istemiyorum direk tertibat takıp kullanmak amacım bunu nasıl yapacağım

Değerli kardeşim yasal olarak aracı engelli aracına çevirmen lazım, çevirince bu işlemleri yaptırman şart, ama yok ben aparat taktırıp engelli aracına çeviririm ve bunu bildirmem diyorsan onun için bi ustaya aparat yaptıracaksın ama bunun trafik açısından sıkıntı olabililir sen yasalmı düşnüüyorsun yoksa kimseye söylemeden yaptırırmayımı soruyorsun anlayamadım ben her iki ihtimalide anlattım sana

ruhsata işletme kısmı nedir ha olayım şu bu araç nasip olursa ilk olacak akabinde satıp daha konforlu alacam prosedürleri azaltmak istiyorum. uğraşmıyım aracı alıp taktırıp kullanmak mesela

Kardeşim ruhsata işletmeyim diyorsan yasal olmayan bi tercih seçiyorsun onun için bir prosüdür olmaz bi tamirci usta ayarla sana bi aparat taksın kullanırsın ama muayeneden geçemezsin o şekilde bilmiş ol, söktürüp geçmen lazım ayrıcada araç engelli aracı statüsüne girmez, bu sistem gayriresmi olur

anladım bayağı uğraşcam anlaşılan :) çok teşekkürler İstanbul da yakalanmamak söz konusu olamaz balkesli

yakalandığın takdirde büyük ceza var dikkat et kardeşim..

Üst Alt