Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.el araç alıp kullanabilir miyim? Başkaları da kullanabilir mi? Vergi..?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
arkadaşlar çok acil 2.el yarı otomatik araba alcam bu aracı kendi adıma alırsam sağlam başka biri kulana bilirmi bende apart takıp tırafik dışında kendim kulansam olurmu vergi falan verrmiyim çok acil cvp teekürler

teşekkürler kafam karıştı okudum yönetmeliği ben aracı aporumla kendi adıma alıcam orjinlini bozmdan elden gaz firen yapıcam ara ıra kulanıcam arabayi abim kulanıck o zaman tıraikte sıktı olurmu sonuçta 2.el

Araçta sabit donanım olmak zorunda ve o donanım hiç bir şart altında çıkartılmamalı.

Bu donanım takılırken standart pedal ve vites sisteminden bir şey eksiltilmemişse, yani özel donanım sadece ek olarak takılmışsa, bu durumda özel donanımlı aracı B sınıfı sürücü belgesi olanlar da kullanabilir.

ÖTV istisnası ise ayrı bir konudur zaten

peki ben o donanımı ruhsata işletmek zorundamıyım ruhsata işletmesem ben kulanırken taksam tertibatı abim kulandığında söksem sadece mtv indirimi için bir sıkıntı olurmu yani kaçak tertibat taktırsam

özür dilerim çok soru sordum peki abim arabayı kendi adına alsa normal sağlam ben o arabaya kaçak tertibat taksam ara sıra sürsem olurmu

Kaçak olur, ceza yersin, olası bir kazada tümüyle sorumlu olursun, kasko asla ödeme yapmaz.

Üst Alt