Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç alıp H sınıfı sürücü belgesiyle kullanmak için neler yapmam gerek?

hmzkcz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese selam, ben %40 engelliyim ve 2 ay kadar sonra 17 yaşımı doldurup H sınıfı ehliyet alıcam. benim sormak istediğim şey: ilk başta sıfır bi araç değil de 2. el bi araç alıp bunu 1 yıl kadar kullanıp sonra sıfır bir araç almayı düşünüyorum. 2. el normal kullanımda bi araç alıp H sınıfı ehliyetle onu kullanmak için engelli plakasına cevirmek için gerekli olan ve yapmam gereken şeyleri söylerseniz sevinirim
şimdiden hepinize teşekkürler...

Önce şunlarda karar vermen gerek:
1- "Özel donanımlı araç kullanır" raporu ve ehliyeti alırsan, o zaman ÖTV ve MTV muafiyetli araç alabilirsin. Ama, artık ehliyetinle sadece şahsına ait aracı kullanabilirsin ve senin aracını da senden başka hiç hiç kimse kullanamaz.
2- "Otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor ve ehliyet alırsan, o zaman otomatik vitese sahip tüm araçları kullanırsın, ama o zaman da vergi muafiyetli araç alamazsın.

Hangisini istersin?

ben tam derdimi anlatıyım sana abicim bizde bi araç var ve cok sık kullanılmıyo ve babamda bunu bana vermek istiyo ama otomatik değil ve normal plaka var ben H sınıfı ehliyet alıp bu aracı ötv yada mtv indirimi olması şart değil yani araç bizde sadece benim üzerime geçirilcek fiyat önemi yok yani benim asıl sormak istediğim şey bu aracı engelli plaka yapmak için ne yapmam gerekli teşekkürler....

"Özel donanımlı araç kullanır" raporu ve ehliyeti alacaksın. Araca özel donanım taktıracaksın, o şekilde tescil ettireceksin ve aracı üzerine alacaksın.
Böylece H sınıfı sürücü belgenle özel donanıma sahip aracını kullanabileceksin.
Ama unutma, araca özel donanım taktığın anda, aracı senden başka hiç hiç hiç kimse kullanamayacak.

teşekkür ederim peki bnm özel donanıma ihtiyacım yok ama kesin gerekli sanırım bu normal kullanımıma bi engel teşkil edermi yada buyuk bişimi taktırmam gerekli mesela ben skolyoz hastasıyım ve sağ kürek kemiğimden dışarıda bi 15 cm civarı çıkıklık var bu koltugu dgştirmek yada bi ek koymak fln yeterli olurmu ki aslında onada gerek yok ama mecbur oldugu için onu yaptırsam yeterli olurmu sizce teşekkürler....

Başlıktaki ilk mesajımı bir daha okuyup, karar vemen gerek.

Eğer vergi indirimlerinden hiç bir zaman yararlanmayacağım diyorsan, o zaman "oomatik vitesli otomobil kullanır" ibareli bir H sınıfı ehliyet alırsan, otomatik vitese sahip tüm araçları kullanabilirsin.

peki bu otomatik ibaresinle audı deki s-tronik şanzuman lı bi aracı kullanabilirmiyim ve forumda elden kumanda cihazı denen bişi gördüm bunu taktırsak araca bu yer kaplayan yada ne bilim nasıl bişidir normal haliyle yani o cihazı kullanmadan normal şekilde sürebilirmiyim aracı teşekkürler....

B sınıfı sürücü belgesi almayı denedin mi?

hayır denemedim ama benim yaşım daha 2 ay sonra h sınıfına tutucak o yüzden ortalama 14 ay var b ye bn bian önce olsun bu avantajım varken diyorum

Üst Alt