Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el araç alındığında da 5 yıl satış sınırlaması mı var!?

halkimyazi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Araniza yeni katildim. Engelli abim icin siteden bircok konu icin bilgi edindik. Emeginize sagllik.

Abimin adina aldigimiz otv muafiyetli sifir araci 6 yil kullandiktan sonra satmak zorunda kaldik. Ancak araba ihtiyaci oldugundan 2. El bir arabayi almaya karar verdik. Trafikte islemlerini yaparken - 2. El Alacaginiz arabayi yeni kanuna gore 5 yil satamayacagimizin bilgisi verildi. neden 0 almiyorsunuzki diye epeyce fiyatlardan habersiz mevzular acildi.

Onceki bilgilerimiz ile 2. El arac aliminda mtv muafiyetimizin oldugunu ve istedigimiz zaman satabilecegimizi biliyordum. Bilgi tarafinda ricam, bu isin yasalasmis halini nereden bulabilirim. Tesekkurler selamlar

Hangi kanun maddesinde yazıyormuş sordunuz mu peki . Milletimiz kulaktan dolma iş yapmaya bayılıyor .

Öyle tiplere inanma kardeşim bilir bilmez konuşup insanı uğraştırıyorlar.
İkinci el aracı bugün alır yarın satarsın sadece engelliye satabilirsin eğer engelli olmayan statüde satarsan araç ilk sahibi tarafından alındığı zaman ödenmeyen ötv ödenmek zorunda kalınır.
O kişinin dediği gibi olsaydı haber ilk buraya düşerdi.
Banada bu tip insanlar çok bilmiş gibi konuşuyorlardı ilk sakat kaldığım zamanlar yalan yanlış yönlendirip durdular hep.

Merhaba tekrar
Araci kendi uzerime aldim. Bilgiyi verenlerle ilgili arastirmam devam ediyor. Yasanin kendisini buldugumda onlarla zararimi ayrica paylasacagim. Burada da durumu sizlerle paylasacagim.
Bu arada 2. El alinan normal plakali bir araci - engelli plakaya cevirdigimizde de istedigim zaman engelli olmayan birine de satabilirim dogru mu anlamisim? :)

Evet doğrudur arkadaş....

Satabilmeniz için ilk önce plakayı tekrar normale çevirmek eğer terdibat varsa sökülmesi gerekmektedir. Tabi ruhsata işlenmesi felan gerekmekte yani...

Üst Alt