Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el arabada proje işlemleri ve MTV’de izlenecek yol nedir?

Çapa63

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhabalar Arkadaşlar; Ben Sağ ayaktan %40 engelliyim, H sınıfı ehliyetimde "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor.
Ben ikinci el bir araç almak istiyorum. 2.El otomatik vites araç alırken, araca tertibat takmam ve MTV'yi ödememek “MTV’den düşürmek” için ne yapmam gerekir. Arabayı üstüme tescil ettirmem için izleyeceğim yollar nelerdir. Ruhsatta her hangi özel bir şey yazması gerekiyor mu? ayrıca Eşim, oğlum veya kardeşim, bu araca tertibat taktıktan sonra bahsettiğim kişiler de kullanabilir mi?
Bir de MTV düşürmek ve özel tertibat ne kadara mal olur sizce? Sağ ayağımın yerine geçecek elden tertibat İstanbul'da kaç lira tutar acaba? Konu hakkında bilgilerinizi yazarsanız çok sevinirim. İlginiz için sizlere Teşekkür ediyorum.

aracına engeline uygun tertibat yaptırıp proje çizdireceksin ve ruhsata işleteceksin.ruhsata işlettikten sonra taşıtlar vergi dairesine mtv muafiyeti için başvuracaksın.ruhsatta takılan özel tertibat yazar.
bu aracı senden başka kimse kullanamaz, eşin, oğlun, kardeşin kullanamaz.

kazazede arkadaşım vermiş olduğun bilgiler için teşekür ederim.

ikinci el bir araç aldığınızda yapılacak işlemler.

1-tertibat takılıp proje çizilecek
2- Araç TüvTurk muayeneye girecek
3-Trafige gidip araç engelli aracı olarak tescil edilecek
4-Vergi dairesine verilmek üzere Trafikten alacağınız ek-1 onaylı olacak MTV den düşürmek için

Proje değişikliği ve MTV’den Muaf olmak “2. el arabada”
Merhabalar Arkadaşlar; Ben Sağ ayaktan (polio sekeli) % 40 engelliyim, H sınıfı ehliyetimde ki “Kullandığı cihaz ve protezler” bölümünde hiçbir ibare yok, Sınıfı bölümünde ise H yazıyor. Ehliyetimin arka bölümünde ise doğum yeri ve tarihi bölümünde ise bilgilerimden sonra tire “/” atılmış ve “özl” harfleri yazıyor. Bu harfler ne anlama geldiğini bilmiyorum.
Ancak Ehliyet raporumda ise "özel donanımlı elle kumandalı araç kullanmasına O.B.K.V” yazıyor. Ben ikinci el bir araç almak istiyorum. 2.El otomatik vites araç alırken, araca tertibat takmam ve MTV'yi ödememek “MTV’den düşürmem gerekir.
Gaz pedalının yerini “ek bir pedal ile yani gaz pedalını sol tarafa alarak” değiştirmek yeterli olur mu? 2.el normal bir araç alıp sol tarafa ilave gaz pedalı taktırarak sakat statüsünde tescil ettirebilir miyim? Tescil ettirdikten sonra MTV den muaf olur muyum? ve Trafikte sorun olur mu?
Yoksa Ehliyet raporumda yazıldığı gibi "özel donanımlı elle kumandalı araç kullanması” yazıldığından dolayı elden tertibatlı olması mı şart.
Yazmış olduğunuz bilgileriniz için emeğinize sağlık, benim gibi soruları olan, sorularına cevap arayan arkadaşlara bilgilerinizi paylaştığınız, emek verdiğiniz için şahsım adıma “herkese” çok ama çok teşekkür ediyorum. Konu hakkında bilgilerinizi yazarsanız çok sevinirim. İlginiz için sizlere Teşekkür ediyorum.

e-postam: mparlak7063@hotmail.com

Evet Mustafa, pedalı sağa taşıyan donanım taktırıp o şekilde tescil ettirirsen, MTV ödemezsin.

"özl" dediği heralde "özel donanım"dır.

Üst Alt