Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el alınan 2.0 motor araç için MTV muafiyeti var mı?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, H sınıfı ehliyet alabilir Tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporuyla otomatik bir araç alıpta, maddi gücü 0 (Sıfır) otomobil almaya yetmeyen bir engelli 2,ci el alacağı araçiçin MTV muaf olabiliyormu? ve 2,ci el alacagı araç için yine 1.6 motor sınırlaması söz konusumu? Yani 2,ci el 2.0 motor bir araç alıp MTV muafiyetinden faydalanabiliyormu?

Binek araçlarda maksimum 1600 cdc motorlu araçlarda ötv istinası var.
Ticari araçlarda 2800 cc ye kadar çıkabiliyor diye biliyorum.

Ticari değil binek araç 2,ci el alınmış/alınacak "ÖTV istisnalı değil" öğrenmek istediğim 3-5 yaşında 2.0 cc bir araç alan engellinin sadece MTV den muaf olup olamadığı? Lütfen konuya vakıf arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim, ikilemde kalmak istemiyorum..

2.El 2000cc motor gücüne sahip araba alabilir ve arabayı engelli arabası yapar iseniz (tadilat) ruhsatta engelli arabasıdır diye trafik kaydeder ise evet MTV den muaf olursunuz.
earibagi
Arkadaş ÖTV demiyor ama MTV (MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ) hani ocak ve temmuz aylarında yatan vergiden bahsediyor..

officer

Sadece otomatik vides olacak, sıkıntı sol bacakta, o yüzden öğrenmeye çalışıyorum, 2,ci el alınacak her hangi marka binek otomobil motor gücü 2.0 cc olması halinde MTV istisnasından faydalanabilecekmi, sadece MTV....

benim arabam 2500 motor ben engelliye çevirdim MTV ödemiyorum. ötv ikinci el araçta zaten olmaz.

alırsın hangi motoru istiyorsan bir 2. el araba taktırırsın aparatını yaptırırsın muayenesini MTV siz sürersin.

tsrahman

O zaman şunu diyebilirmiyiz? 2,el lüx bir binek otomobil - kamyonet, veya jeep, motor 2.0 veya 2.5 cc olması halinde sornszca kayıt ettirilebiliyor?

Ayrıca diyelimki böyle bir aracı şimdi satın alıyoruz, noterde satış esnasında yapılacak bir işlem varmı? Aracı nasıl hangi aşamalarla engelli aracı olarak kayıt ettirebiliyoruz..

noterde hiç bir şey yok. sen devrini aldıktan sonra başlıyor işlemler.normal trafik tescil işlemleri ile hep birlikte çözülüyor.
devir al aparatı taktır.bütün evraklarla ruhsat işlerini hallet güle güle gez dolan işine git .
, Allaha emanet ol.

tsrahman

Otomatik vitesli araç kullanabilir raporlu arkadaşların araca aparat takması gerekmiyor, bu drmda presedür nasıl yürüyor? kime nereye ne denecek? istenen evraklar ne? araç yinede tesbite gidecekmi?

yine tespit yapılacak fakat araca yeni bir aparat takılmadığı için ağırlığı ile oynanmayacaktır. bence.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar, benim merak ettiğim bir durumum var, Şu an kullandığım araç 2011 yılından bu yana babamın adına tescilli, şimdi ben bu aracı babamdan devir alsam (Ücret ödemeden) bunun puresödürü nasıl olacak? Evde bakımın kesilmemesi için, Aile ve sosyal polt. bakanlığına nasıl bir bildirimde bulunacağım? Bu arada sadece 1240 TL. emekli maaşım var, başka gelirimiz yok, Ben eşim ve iki çocuğumla 4 kişilik bir aileyiz. Saygılarımla[/FONT]

Aracı devraldığınız kişinin babanız olduğunu belgeleyip (eski ruhsat fotokopisi ve babanızın kimliği gibi) karşılıksız hibe olduğunu bildirirseniz sorun olacağını sanmıyorum.

Ufuk bey cevap için tşk ederim, dediğiniz gibi ruhsat fotokopi vs tamam yaparım, acaba noter satışınta noterin yazdığı satış bedelinin (Mecburen yazıyorlar) bana sıkıntısı olurmu.?

BaSKaN53
Gerçi noterden satışı hibe sözleşmesi düzenleyerek de yapabiliyorsunuz ama bu durumda ilerde mesela kardeşlerinizle sorun çıkar mı orasını bilemem.

konuyu toparlamak gerekirse 2.el binek alınan herhangi bi araç motor cc sınırlaması olmaksızın gerekli tertibatın takılması durumunda mtv den muaf olunuyor doğru anlamışmıyım ?

örnek seat leon 2,0 tdi aracı tertibat taktıktan sonra mtv den muaf binebilirim doğru anlamışmıyım ?

Üst Alt