Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 diz alti ampüteyim. Ehliyet için rapor aldım. Bu kodlarla araç alabilir miyim?

ist01

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
60
5 Aralık 2016 Güncel: Araç aldım

7Pg.jpg

hayırlı olsun
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
20.06 Elle çalıştırılan fren
25.04 Manuel hız pedalı
31.03 Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem

yazılmış

31.03 benim raporda da vardı bununla ilgili arabada bir şey yapılmadı
elden gaz fren olması için 32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi yazması lazımdı
sayaroto.net raporunuzu gönderin onlar çok yardımcı oluyorlar kodlara göre neler yapacaklarını söylüyorlar

20.06 Elle çalıştırılan fren
25.04 Manuel hız pedalı bu iki eklenti hareket ettirici tertibat olduğu için ötv den yararlanabilirsiniz ama ötv için devlet hastanesinden yeni bir rapor almalısınız
istanbuldaysanız haseki hastanesini öneririm 1 haftada almıştım

ist01
öncelikle hayırlı olsun. Ehliyet raporunu özel hastaneden mi yoksa devlet hastanesinden mi aldın?

@zenes

aile hekiminden başladım il sağlık komisyonuna kadar gitti az önce aldım raporu ama çözemedim

şimdi tertibatçı ile konuştum elden gaz fren sistemi kodları çıktığını söledi buda mutlu haber.

@ozdenkara

bilgiler için tşk ederim

Bende bugün basvurdum aile hekimi norolojile sevk etti Dr alabilir dedi kurula gittim kurul il sağlık müdürlüğüne yazi yazacaz 8 gün sürer dedi biz seni arariz anlamadim niye yazi yazacaklar

AytacYILDIZ

işte sevk yazacaklar onlar seni 2 3 hafta içinde aricak il sağlık komisyonu kodlari rapora işlicek sende alacaksın

Sevk derken oldum ya aile hekiminden hastaneye beni görmedenmi kodlari yazacaklar yoksa heyetemi gircem tekrar?

şimdi hastaneden telefon geldi evraklanız istanbul il sağık müdürlüğüne gitti diyor oradan takip edebilirsiniz ?
şimdi ne olacak onu anlamadım ne kadar zorlaşmış şu rapor almak yahu

AytacYILDIZ

bu şu demek seni aricaklar tekrar il sağlık müdürülüne bağlı komisyonun karşısına çıkacaksın muhtemelen 2 hafta için arayıp şu gün gel dicekler sonra komisyon kodları işlicek raporu eline vercek istanbul anadolu yakası içindeysen 2 hafdta içinde il sağlık komisyonu seni çariyor

istanbul il sağlık müdürlüğü tel [FONT='inherit']0212 638 30 00 tel aç santrala rapor bölüme bağlamasını iste rapor bölümünde ilgili sekreterya ile görüş rapor onların elinde [/FONT]

ist01

sağol kardeş 2 hafta bekleyim bakalım
ama eskiden daha kolaydı yahu alması günya engellinin işini kolaylaştıracakları yerde iiyice zorlaştırıyorlar

araç daha almadım abi ehliyet için kursa gidiyorum ehliyeti alinca direk aracı alacam herşey hazır bir ehliyet kaldı onuda az kaldı

Bu örnek raporlarla araç aldım herkese emsal olsun

merhaba arkadaşlar geçtimiz cuma sonunda aracımı aldım her işlemi bayi halletti raporlarimda ötv dair hiç bir ibare yok tanı kısmındaki değerlendirme yeterli geldi hiç bir sıkıntı çıkmadı

istanbul kartal kia bayisi kia cerato 2016

bkYWRm.jpg

X9J5ER.jpg

Hayırlı olsun şimdiden, biz maliyeye takıldık :)

hayırlısı olsun tanı kısmı cok onemlı tabı kı malıye genelde sinir kaybı his kaybı hareket kısıtlılığı falan vs bunlarda sorun cıkarıyor veya bu gıbı tanılar ötv ındırımınden yararlanamıyor mesala gecen bır uye arkdasa tek yuzuk parmagı yok dıye otomatık vıteslı arac kullanır demısler ama sadece tek parmaga olmayana malıye kesnlıkle vermez kanunadada yazıyor ötv 2. sayılı genel teblıgde bır parmak veya bırkac parmagın olmaması ötv ıstısnası uygulanmaz dıyor ötv ındırımınden yararlanma kararını hastaneler vermez raporda yazsada kararı malıye verır

ama kesın olarak yokluk ampute falan bunlar dırek alır sorgusuz sualsiz . hayırlsıı olsun kazasız belasız sürüşler

gürcan_balcı

tşk ederim evet deidn gibi ampute ler de sıkıntı olmuyor ibare aranmior yasada belirtiyor direk ötv indirimi uygulanıyor

Bende tam bilmiyorum açıkçası, vergi dairesi gelir idaresi başkanlığından önerge istemiş otv indirimi için...yaklaşık 20 gündür gelir idaresi baskanligi da cevap veremedi...valla bunaldım bende, araç ta tertibat takıldı ,ücretini de ödedim fakat alamıyorum....bu devlet işleri cidden saçmaladı. Emniyet sağlık raporuma göre ehliyetime onay vermiş vs bir çok heyetten geçtim...fakat gelir idaresine takıldım,beklemedeyim bakalım..

Myelomeningosel hastasıyım,yani gergin omurilik sendromu...sağ ayağıma ileti tam gitmiyor, his kaybım çok fazla, %66 engelli raporu verdiler ve ehliyetimde de sol gaz pedalı için kod numaram var...

Olmazsa ben bu şekil trafiğe çıkamam zaten, gaza sağ ayağımla bassam da frene geçiş yapamıyorum birden... bu da kaza ile sonuçlanır...bekleyelim bakalım :)

Üst Alt