Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. dereceden emekli olmakla 3. dereceden emekli olmak arasında ne fark var?

03Afyonlu

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlarlar.
ssk dan 19 yıl üzerinden emekli oldum 0/56 özürlü gurubundanım aslında bana verilen esas rapor 0/75 ama indirildi yüzde elli altıya yani üçüncü dereceden emekli oldum bakmakla hükümlü oldugum iki kiş var ilk baglanan maaşım 1.38 dir ama pırasüdürleri bilmiyorum yani 20 derece düşürmeleri sakatlıgım iyileşmiyor artıyor bunları çözemiyorum yardımcı olursanız memlun olurum 2006 emekli oldum

Sadece fiili olarak çalışırken vergi indirim tutarında ve süre,prim açısından da emeklilik şartlarının oluşmasında etki eder.
Ancak emekli aylığına en ufak bir etkisi yoktur.

1988 işe girdim iki yıl özel sektörde çalıştım sonra 1990 yılında kamuya girdim işe girerken 0/0/56 sakat kadrosundan başladım bir fiil 18 yıl çalıştım vergi indiriminden işe gişimden beri yaralanıyordum devletin verdigi kimlik kartında 0/0/70 oranında özürlü kimliği verdiler ama maaşımı üçüncü derece olarak hesaplandığını biliyorum ilk bağlanan maaşım 1.38 oldu şu an aldığım.1.300 oldu neden üçüncü dereceden olduğunu merak ediyorum sayın yayın yönetmenimizden aydınlatırlarsa sevinirin ssk emeklisiyim

Emekli maaşlarında vergi ind. söz konusu olamaz..
Maaşınızdaki düşüş büyük ihtimalle saglık giderleridir...

03Afyonlu,
Emekli aylığı bağlanmasında engel oranının,vergi indirimi derecelerinin en ufak bir etkisi olmamaktadır.
İlk aylığınızın fazla olup izleyen aylarda daha az olması,belki ilk aylıkta birikmiş ek ödemelerin olması olabilir.Yada İlker arkadaşımızın dediği gibi kesilen sağlık harcamaları katılım payından olabilir.
Sağlık harcamaları katkı payı kesintilerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

İlaç, Muayene ve Optik Katkı Payı Kesinti Ücreti Sorgulama Ekranı

Ve bu konuda size en kesin cevabı aylığınızı bağlayan kurum müdürlüğünden alabilirsiniz.

Emekli maaşlarından vergi kesilmemektedir.

Üst Alt