Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. derece engelliyim ve 2100 günüm var. Ne zaman emekli olurum?

Konular
25
Reaksiyonlar
4
Merhabalar ,
5 Agustos 2003 girişliyim yani bir gün geç girseydim 4 ay daha erken emekli olabilirmişim
ne kadar saçma değil mi , ama kısmet ne yapalım.. :(
şu an 2100 günüm var , ne kadar zaman sonra emekli olabilirim acaba ?

Önemli olan ve kafamı kurcalayan hem gün hem de yıl olarak 2 şartı da yerine getirmem mi gerek yoksa yıl dolmasa bile mesela 3800 günü doldurunca emekli olabilecek miyim ?
çok teşekkürler

GEÇİCİ MADDE 87- (Ek : 29.07.2003 - 4958 / 54 md. Y.T. 06.08.2003)

506 sayılı sosyal sigortalar kanununun 60 ıncı maddesinin ( C ) bendinin (b) alt bendinde yapılan değişikliğin uygulanmasında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte
e) 3 yıldan az sigortalılık süresi bulunup II. derece sakatlığı olanlar 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün,
siz buna göre emekli olursunuz.

çok teşekkürler fakat hesapladığıma göre 60 ay sonra gün sayım doluyor..
Yine de 17 yıl 8 ayı doldurmadan emekli olamıyor muyum ?

evet günün dolsa yılı beklersin yıl dolsa bu kezde gün dolmasını beklersin benim günüm doldu yıl bekliyom 17 yıl olmasını 22 ayım kaldı nasip olursa inşallah. allahım hayırlısını versin.....

Prim gün dolduktan sonra işten ayrılsam evde oturarak yılı doldurabilir miyim ?

Merhabalar..
Bu konu hiç açıklanmamış...

ben şunu sormask istiyorum.. açık ve net bir soru ..

3920 gün - 17 yıl 8 ay doldurmam gerek benim..

3920 gün dolduktan sonra işten ayrılıp evde otursam çalışmadan beklesem olur mu ?
17 yıl 8 ay sonunda direk başvuru yapsam olur mu ?

teşekkürler

Evet prim gününüz dolduktan sonra yıl dolana kadar bekleyebilirsiniz, yıl olarakta doldurunca emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt