Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.0 motor 2007 model jip aldım. MTV'den muaf mıyım?

1.6 motorun üstünde olanların hiç bir şekilde vergi muafiyeti yok diye biliyorum

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Bilenler en kısa sürede cevaplıycaktır.

Size sormak istediğim, bi mahsuru yoksa hangi marka modeli, kaça aldınız ?

murathan;
1.6 sınırı ötv de var, mtv de yok diye biliyorum.

2.elde motor sınırlandırılması yok.
vergi dairesinden kendi üzerine aldıgını ve varsa aparat taktırdıgını ispatlamalısın.
bu sayede mtv ödemezsin.

1.6 motordan üstü lükse girdiği için boyle bir durum soz konusu değildir.

Fevzi arkadaşın belirttiği gibi 2. elde motor sınırlaması yok maliyeden kendi adınıza geçirmeniz gerekiyor ilgili evraklarla.

Sakatlık dereceleri % 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar ile diğer malul ve engellilerin, bu durumlarına uygun hale getirilmiş özel tertibatlı taşıtlar. mtv muaftır. motor hacmi önemli değil.

arkadaslar benim dayımda zihinsel engelli yüzde 91 raporu var araç almayı düşünüyoruz bunun için ehliyet lazım mı adam sonucta zihinsel özürlü nasıl alacak ki ?yoksa otomatik olarak mı veriyorlar

Maşallah bilmeyenler ne kadar çokmuş :)) bilmediği halde birde kendilerine çok biilmişlik taslayan arkadaşlar ne çok olmuş böyle? sevgili arkadaşım yurtiçinden alınan her türlü ikinci el araç motor gücü ne olursa olsun mtv indiriminden yararlanır eğer ehliyetinde özel tertibatlı araç yazıyorsa aracına tertibatı taktıracaksın,raorunla birlikte makine mühendisine proje çizdireceksin, sonra tse ye gidip poreji ve tetibatı onaylatacaksın daha sonra herhangi bir trafik takip bürosundan ek-1 çizelgesi alarak aracı Tüv Türkte tertibatı için onaylatacaksın yaptığın bu evrakların hepsinden 1 er tanede kendinde kalacak şekilde yap en son tüv Türkte işin bitince bütün evrakları bağlı olduğun trafik şubesine götür onlar sana ruhsatın yenisini düzenleyecek ve senin teslim ettiğn evrakları maliyeye gönderecek o zaman aracın mtv den muaf olur Alah kaza bela vermesin güle güle kullan aracını :) sende artık bir Chevrolet kullanıcısı oldun çok memnun kalacaksın aracından :)

öncelikle hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız bin inşallah bende 8 ay önce 1800 cc araç aldım proje çizdirdim muaynesini yaptırdım ruhsatı aldım mtv ten muaf

"gecelerin prensi" nickli arkadaş neden bildiklerini yazmakla yetinmiyor da bu konuda farklı düşünen kişilere (bilgimiz yanlış olabilir, fikrimizi beyan etmişiz, siz doğrusu böyle dersiniz olur biter) laf sokmaya bu kadar meraklı anlamadım, size "pir üstad" veya "biz kimiz ki herşeyi sen bilirsin abi" ya da "her şeyin en doğrusunu bilen kişi" sıfatları yeterli olur kanaatindeyim. Bundan sonra şöyle yapalım, birisi bir soru sorduğunda biz sizin yorumunuzu bekleriz ondan sonra sizin ne kadar derin bir bilgiye sahip olduğunuzu yorumlarız, böyle iyi mi?

mtv istinası

1- rapor oranım bugün %90 a çıktı 1, taksidini ödemiştim 800 küsür onu geri alabilirrmiyim. 2- raporu yarın versem bu ayki mtv yi ödermiyim. bu arada araba 2.0 motor

Geri almak için şansınızı deneyin.

Evet, MTV istisnası için başvurduğunuzda rbundan sonraki MTV'leri ödemezsiniz zaten.

tskler arkadasim güzei bi konuya deyindin sana basarilar MTV kesin ve kesin emin ol MTV den muaf olunmuyor denirse yaz bana arkadasim... hale koyarız mümtazı ara gümrük muafiyetler müdürlüğü baskonsolosu olur kendisi...;)

arkadaşlar benim elimde aracım varken rahatsızlandım ve şuan % 90 ağır özürlü raporum var acaba bende elimdeki mevcut arabama mtv ödemeden muaf olur muyum. cevap ewet se izlenecek yol nedir.

araç sıfır veya 2. el kaç motor olursa olsun 6000 cc motorda olsa mtv den muafsın sadece sıfır alınca ötv den muaf olamazsın hepsi bu

mtv muafiyeti

slm benim 2,0 motor captivam var geçen hafta rapor aldım %93 engel oranı ağır engelli değil dio benim bu aracım mtv den muafmı...

Arkadaşlar, MTV istisnası için mevzuatta motor hacmine dair hiç bir kısıtlama bulunmuyor. Teorik olarak 5000 cc hacim de olsa -diğer şartlar tamamsa- MTV'den istisna olunur. Maliye bu konuda ayak sürçmeye çalışsa da mevzuatta bu konu böyledir.

Üst Alt