Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999'da sigortalı oldum, 2011 yılında kaza geçirdim, %97 rapor verildi. Emeklilik..?

t9-t10-t11

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
2011 yılında bir trafik kazası geçirdim %97 engelliyim 1999 sigorta girişim var ama 187 gün pirimim var benim emekli olmam nasıl mümkün olur

Siz malulen emekli olabilirsiniz. Peki ne yapmanız gerekli;
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 üzeri raporunuzun olması gerekli..
gün/ay/1999+10 : gün/ay/2009 tarihinde müracaat edebilirdiniz ama prim süreniz eksik şimdi tek yapmanız gereken 187 gün olan prim sürenizi 1800 güne tamamlamak olacaktır.
askerlik yaptınız mı? velev ki yaptı iseniz askerlik süresini borçlanarak prim gün sayısı kazana bilirsiniz.

teşekkür ederim 15 ay askerlik yaptım bir tek eşim bakıcı maaşı alıyor bir şirket beni sigortalı gösterdiğinde bakıcı maaşımız siliniyormu başka bir gelirimiz yok çünkü şu an

geriye dönük ödeme yapma şansımız yokmu

Sigortalı olduğunuzda bir maaş aldığınız varsayıldığından o maaaşı gelir artışı olarak tespit eder ve yeniden değerlendirme yapar kurum (bu konuda bildirimde bulunmak zorundasınız): http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

Ya da isteğe bağlı sigorta primi yatırabilirsiniz. O zaman bir gelir olmayacağından evde bakım açısından bir soruna yol açmamış olursunuz.

Ama şunu da unutmayın, keşke mümkün olsa ve 1800'e ulaşana dek primleri en yüksekten yatırsanız. Böylece malulen emekli olduğunuzda maaşınız da yüksek olurdu.

En yüksek malulen emekli maaşı ne kadar olabilir ki?

Tavandan yatırılsa 3000 tl bile olabilir.

Ssk taban matrahı: 1.134,00 tl
ssk tavan matrahı: 7.371,00 tl

Bunun pratikte kaç TL'ye karşılık geldiğini bilmiyorum. Bilen var mı?

Üst Alt