Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998'den itibaren Bağkur'luyum, %40 raporla hangi şartlarda emekli olabilirim?

lifesecret23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar; 08/05/1972 dogumluyum 08/05/1998 den beri bagkurluyum ve halen devam ediyor. astım hastayım %40 çalısamamazlık raporu alabiliyorum.
bagkurdaki memurlara bu durumu anlattım erken emekli olamıyacagımı sadece yatırdıgım bagkur primimde bir indirim olacagını söylediler. bu dogru mu?
%40 rapor almak şartı ile askerliğide (18 ay askerlik yaptım) borclanarak ben ne zaman emekli olabilirim?
bir de rapor için önce maliyeye basvurarak vergi indirimimi almam gerekiyor ileride emekli olacagım tarihe kadar sorun olmaması için ?
nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
iyi calısmalar

İş gücü kaybı oranı %40-%49 arası olan Bağ-Kur'lular: 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün primle emekli olabilirler.
10 yıldır bağkurlusunuz desek kabaca, 3600 gün prim demek. 500 gün de askerlik borçlanması yaparsınız, 4100.
Sigortalılık süresi için de 18 yılı 08.05.2016 tarihinde tamamlayacaksınız. O tarihe kadar primlerinizi de 4680'e çıkardığınızda, emekli olacaksınız.

Üst Alt