Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK başlangıcım, %60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Tmless

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
15.09.1998 tarihinde ilk defa sigortalı oldum % 60 raporum var 21.11.1979 tarihinde doğdum ne zaman emekli olurum.

birde ne kadar emekli maaaşı alırım

60% raporunuz ile 2. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3840 güne tabi olursunuz.
15.09.1998+17 : 16.09.2015 tarihinde emekli olabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplaması şuan için erken ama primleriniz asgari ücret üzerinden ödeniyor ise emekli maaşınız da düşük olur. Şuan ki ssk prim ödemleriniz 2,500 tl ve üzeri olur ise emekli maaşınızda yüksek olur.

ilginiz için teşekkürler primlerim tavandan yatıyor kamu personeliyim malulen emekli olsam sizce maaşım nasıl olur sizce tavsiye edermisiniz %60 rapor verdiler

Malulen emekli olmayın derim siz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olun. Vergi indirim hakkı almak için ise iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alasrak Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' müracaat edin. 30-45 gün içerisinde iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınız bildirilir.
Eskiden olsa çalışın ne kadar çok prim o kadar çok maaş diyorduk ama şimdi prim ödendikce maaş düşüyor hemen emekli olmanızı öneriyorum.
Maaş için ise tamamen tahmin 1500 üstünde alırsınız...

ilginiz için teşekkürler eğer %80 rapor alıpta birinci derece olursam eylül15 de olurum emekli prim ödedikçe maaşın düşmeside kötüymüş o zaman en kısa zamanda emekl olmak lazım

malülen daha avantajlı değilmi prim 7200 günden hesaplanıyor anlamadım bu konuyu

officer arkadaşım 7 ayda benım pırım gunum doluyor sgk öğrenmıştım ama 17 sıgortalık surecını bekleyeceğim sorum ıse bu aradakı sure zamanımda sgk pırım odemsi yapacakmıyım ??

london, yaşlılık emekliliği ile malulen emeklilikte anlamlı bir maaş farkı olmaz. En erken ne zaman emekli olunabiliyorsa o zaman emekli olmak lazım. Eğer iki statü de hak edilebilecek durumdaysa, Yaşlılık emekliliği tercih edilmelidir.

Emeklilik süresini beklerken sigortalı olup olmamak tamamen kişisel bir karar. Sağlık güvencesi açısından bir sorun yoksa, sigortalı olmaya değmez...

slm oturanboğa malulen emeklilik hesabı nasıl yapılıyor aldığımız toplu ikramiyede değişşiklik oluyormu benim primlerim tavandan sizce maaşım ne kadaR OLUR

Üst Alt