Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 girişim %57 engelli raporum var. Ne zaman emekli olurum?

resatvarli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ilk girişim 01.06.1997
26.02.2013 te %57 Engelli Raporu aldım (Vergi indirimli Vergi dairesi yönlendirmesiyle)
Raporum sürekli geçerli
5223 gün pirimim var 2014 mayıs ayı da dahil
malulen emeklilik için ne zaman müracaat etmeliyim

17 yılda 3 derece engellisiniz emekli oluyorsunuz. zamanınız dolmuş :) ama bence olmayın emekli... 5000 pirim ile çok az maaş alırsınız. kamuda çalıştığınızı var sayıyorum. alacağını maaş 1300! özel sektrde iseniz 1150 gbi..

Bilgi İçin çok teşekkürler.
Özel sektörde çalışıyorum.
Allah kısmet ederse emeklilik için Pazartesi Başvurumu yapacağım.

Bence bu ay sonunu bekleyin ve 23-27 haziran tarihleri arasında emeklilik müracaatı yapın..

2001 girişli sigortam var raporum %42 bana 19 yılda ve 4240 prim gününde emekli olabileceğimi söylediler şuanki primim 2bin küsaratlı 2020de emekli olabilirmiş

Evet doğru söylemişler çünki 19 yıl siğortalılık süresi 2020 yılında doluyor,Prim ödemelerinizde 4240 günü doldurmak kaydı ile 2020 yılında emekli olabilirsiniz.

Reşat bey İlker beyinde dediği gibi ay sonuna doğru başvurunuzu yapın ssk emeklilik ödemelerini ayın 1 den itibaren hesaplıyor kaybınız olmasın ayrıca malullen emeklilik değil engelli emekliği başvurusnda bulunacaksınız.(193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nu 4842 sayılı Kanunla değişik 31. maddesine göre)

Reşat bey, aman ha, siz Malulen emeklilik için değil, defterdarlıktan elde ettiğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız sigorta müdürlüğüne

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimi bulunan kişilerin emeklilik kriterleri:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt