Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 ssk girişim, %50 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

esmer43000

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar vergi indirim raporu oranım %50 1994 yılında okul sıtajın da ssk numaramı aldım ve aynı numara üzerinden 1996 da parça parça yatırdım 1999 da da kamuda işe başladım şuan 4861 günüm oldu bana sigorta yaşımın 18 sene olması gerektiğini söylediler bu yaşı ben 1994 tenmi yoksa 1996 danmı saymam gerekiyor birde emekli olursam ortalama ne kadar maaş alırım teşekkürler.

657 ye tabi emekli olursanız en az 1118.10 tl.maaş alırsınız.18 yaş öncesi yapılan staj,çalışmışlık olarak hesaba alınmaz.

işçi olarak çalışıyorum ve staj dönemi 18 yaş üstündeydi bu durum nasıl deyiştirir durumumu

Staj sigortasında tam kapsamda ödeme yapılmadığı için, İlk olarak ssk başlangıcınız 1996 olacak neden derseniz ilk prim ödemesi o tarihte yapılmış. 50% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkınız olduğuna göre şu tablodan fadalanacaksınız.
2008_oncesi.PNG

Son olarak kamuda işçi statüsünde oldugunuz için ssk primleriniz yüksekten ödeniyordur. Toplam prim tutarınız çok önemli etken velev ki dediğim gibi ise maaşınız 1500 tl de aşagı olmaz.

yatan toplamprim tutarım 253.878,26 tl dir bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Üst Alt