Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1996 girişim var. Vergi indirimi aldıktan sonra ne zaman emekli olabilirim?
HakanEs26
Yine söylüyorum, benim bilgim bu. Asla ben bilirim, kesin bilgi gibi bir iddiam yoktur. Yeni değişen bir şeyler var mı araştır yine de. Shaky34
Vergi indirimi emekli maaşları diye bir şey yoktur.
Emekli maaşlarında belirleyici etkenler; prim gün sayısı, prime esas kazanç tutarı, primlerin dönemi gibi verilerdir.
İkisi de vergi indirimi ile emekli olmuş kişilerden biri 1.000 TL, diğeri 4.000 TL maaş alabilir.
1000 tl e çekilmesi daha da kötü,normalken en azından az az da olsa zamla bin i geçebilir ama böyle bir kere 1000 tl yapılacak ve en az 4 sene zam yok bu daha kötü..ama işte hükümet e toz kondurmaz yandaş takımı bunu böyle anlatmaz bak reis maaşlarınızı 1000 tl e çekti diye anlatır...kolay gelsin!
deathless
Bahsettiğiniz durum öyle değil.
Örneğin adamın maaşı 700 liradır, 300 lira hazineden işleve edilip 1000 liraya tamamlanır. Ocakta %10 Temmuzda %10 zam alsa önce 770 TL sonra 847 TL olur.
Kendiliğinden 1.000 lirayı geçene kadar bu şekilde devam eder.
Başka bir adamın maaşı 950 liradır, 50 lira hazine ilavesi ile 1.000 lira alır. Ama ilk zamda zaten kendiliğinden 1.000 lirayı geçer. Örneğin ilk zam %10 olsa ilk zam sonrası 1.045 TL alır.
Uygulama bu şekilde.
1.000 TL altına 4 yıl zam yok şeklinde bir genelleme yanlış.
Eyvallah çok sağol bilgi için benim korkum 1000 TL çıkmasın bana o zaman çalışmak zorunda kalacam mecbur. Sağlık sebebleri ne olursa olsun çalışacam o para bir 3 çocuk geçindirmeye asla yetmez. Peki emekli olsakta çalışabilirmiyiz yada engelli kontejanlı bir işe girebilirmiyiz?
Shaky34
Vergi indirimi ile erken emekliliğin çalışma yönünden normal emeklilikten bir farkı yoktur.
Tabi ki çalışabilirsiniz, engelli kontenjanında da değerlendirilebilirsiniz. Bunun önünde hiç bir engel yok.
Abi merhaba. İşyerimdeki Özlük sorumlusu ile görüştüm. Hesap fişi kesecekler sigortanın görebilmesi için o zaman en garanti bu olur dediler. Hem onlarda görebilir gün sayını bu şekilde dediler.
Yardımların için çok sağol abi. Kaldı son on gün.
Birde bu SGK uygulaması varya emeklilik için hesaplama yapıp miktarı çıkarıyor bunun doğruluğunda sapma olabilir mi ?
18.01.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1181.37
Ek Ödeme : 59.07
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 8,910.00 Ortalama Aylık Kazanç 3,099.90
Aylık Bağlama Oranı 57.00 Aylık Bağlama Oranı 2 37.00 Aylık Bağlama Oranı 3 30.07
Toplam
2000 Öncesi 116
2000-2008/10 Arası 758
2008/10 Sonrası 3178
Toplam 4052
HakanEs26
Bak ne güzel bir çözüm, size başından beri anlatmak istediğim de buydu.
Yukarıdaki mesajlarımda da o bahsettiğiniz arkadaşınızın sigortalı hesap fişi ile gitmiş olabileceğini söylemiştim.
Gerek var mı riske, al hesap fişini git, bildirimi yapılmamış ayın primlerini de oradan görsünler.
O maaş hesaplama sitelerini hiç denemedim, bilmiyorum.
Deneyenler sonucun çok yakın çıktığını söylüyorlar genelde.
SGK değil de bir özel site vardı sanırım emeklimaasi.com idi tam emin değilim, o daha yakın çıkarıyor diyorlardı. Ama bu aralar o sitede bir domain sorunu var sanırım.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah.
HakanEs26
Hesap fişi verecekler dedin az önce.
Valla ne ara nasıl bir sisteme geçtiler de gün gün görünüyor ben hiç bir şey anlamadım. Nihayetinde kuruma her gün prim ödemesi yapılmıyor.
Gidip geldiğinde sonucu bana da yaz, gerçekten merak ettim.
Vergi indirimden emeklilik için başvuracağım. İşlemlerim başlasın an ve an hepsinin dökümünü buraya yapacağım. 2.5 senedir özel bir şirkette insan kaynakları destek elemanı olarak engelli kadrosunda görev yapıyorum. İşkur ile giriş yapmadım. kariyer netten başvuru ile arandım ve işe girişim yapıldı.
Şuan işyerinden çıkışımı aldım. Daha öncesinde SGK dan emekli olabilir yazımı alığ işyerime verdim. Tazminatımı aldım. Saat 1 gibi SGK da olup işlemlerimi başlatıcam. Allah herkese bugünleri nasip etsin. Şirketime 30 günlük SGK ara bildirimi yaptırdım. Şuan SGK çıkışım da yapıldı. Geri kalan işlemler içişn merak edenlere burdan ne tür aşamalar geçirdim onu da yazıcam.
Ufukalp abicim dün evraklarımı verdim hayırlı olsun diyip yolladılar ne bi evrak ne bi numara vermediler servise gidicek dediler o kadar ?
DYS takipte de bu yazıyor ? Tahsis numaram nerede yazıyor ?
1723055 31/01/2019 YAŞLILIK AYLIĞI ESKİŞEHİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YUNUS EMRE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 31/01/2019 2:00 PM CUMHUR BİCİOGLU
1723055 31/01/2019 YAŞLILIK AYLIĞI ESKİŞEHİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-3 Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 1723055] [Kayıt İçin]
HakanEs26 mrb hayırlı olsun işlemleriniz başlamış
Tarafınıza evrak vermemeleri önemli deil e devletten takipte olun şubat 15 ne kadar e devlette bir hareketlik olmaz ise mart 2 haftasına kadar muhakkak bilgilerin yansır bu arada ev adresine evrak gelecektir maaşla ilgili ödeme günü ve net maaşla ilgili olarak.
HakanEs26 Başvuruda verilen zaten tahsis numarası değil, takip için tahsis talep numarasıdır. Şimdi e-devlet ve DYS den zaten TC kimlik no ile takip yapılabildiğinden bir önemi de yoktur. Tahsis numarası emekliliğiniz sonuçlandığında verilecek, tahsis numarasının son rakamı aylık ödeme günü için belirleyici olacak. Büyük ihtimalle eve aylık bağlama belgesi gelmeden e-devlette aylık bilgileriniz çıkar.
Hakan kardeşim gözün aydın çok sevindim senin adına mesajlarını okuduğum kadarıyla işlemlerin başlamış. Benimde yaklaşık olarak bir hafta önce tüm tahsis talep bilgilerim e-devlette göründü, sadece ek ödeme ve maaş bilgisi görünmedi.
Seninde birkaç gün içinde sisteme yansır.
Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah, bu sitede çok değerli dostlarımız abilerimiz var her bilgi ihtiyacımızda tüm dostane desteklerini ve yardımlarını bizlerden esirgemiyorlar bizlerde ihtiyacı olan kardeşlerimize buradan elimizden geldiği kadar destek olalım, çünkü bilgi paylaştıkça büyür ve faydalı olur.