Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1992'den itibaren Bağ-kur'luyum. %80 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

Alexius

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben kasım 1992'den itibaren Bağkurluyum. 5 yıl 7 ay 21 gün pirim ödemesi yaptım. 1997'nin sonu itibariyle dükkanın kapanışını yaptım, vergi dairesinden, esnaf kefaletten, sicilden ,bağkurdan kaydımı kapattım.
Dükkan açmadan önce özürlü raporum var.
5 ay sonra dükkanı tekrar açtım sadece vergi mükellefi oldum. Diğerlerine kaydımı yaptırmadım. Sonra işyerimi 31 aralık 2004'te tekrar kapattım.
Bu süre zarfında sağlık sigortamı babam'ın bağkuru üzerinden faydalandım.

Şu anda %80'in üzerinde özürlü raporum var ve çalışmıyorum. Yeni çıkan kanuna göre 31 mart'a kadar baş vurmam halinde 2000 yılı itibariyle geriye dönük ödeme yapılabildiğini öğrendim.

Bu bilgiler dahilinde böyle bir başvuru yaptığımda:

1-nasıl ve ne zaman emekli olabilirim?
2-bu süre zarfında babam'ın bağkurundan faydalandığım için herhangi bir ceza almamız söz konusu mu?

Yardımcı olursanız sevinirim.

%60 ve üstünde işgücü kaybı olan Bağ-Kur'lular 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirler. Sigortalılık süreniz yeterli sanırım, prim olarak da en az 3960'a tamamlandığında hemen emeklilik için başvurabilirsiniz.

2. sorunun yanıtını bilemiyorum.

Üst Alt