Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 SSK girişim, 3735 gün sigortam var. Böbrek yetmezliği teşhisi ile emeklilik..?

halil_72

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Ben özel sektörde ssklı olarak çalışmaktayım.1990 girişliyim, 3735 iş günü sigortam var.2,5 ay önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.Şu an bu rahatsızlığım sonucu diyalize girmekteyim.Maliyeye vergi indirimi için başvuruda bulunacağım.Bu rapor sonucu %40 ve üzeri alabilirsem daha sonra malülen veya iş gücü kaybından dolayı emekli olabilirmiyim.Bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba halil_72,
1990 İşe giriş tarihi ve 3735 prim günün göre engelli erken emeklilik başvurusunda bulunman durumunda SGK senı hastaneye sevkedecek bunun sonucunda en az %40 rapor alırsan emekli olursun.Prim günü ve sigortalılık süren yeterlidir.

Lodosa ek olara;k malulen emeklilik için rapor oranının %60 ve üstü olması gerekmekte.Erken emeklilik için lodos denizcisinin yazdığı şartlar senin için geçerlidir.

Başka bir sorum daha olacak.1 ay sonra böbrek nakli olacağım hastanenin bana vereceği oran hakkında bilginiz varmıdır.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

kardeş geçmiş olsun öncelikle bende diyalize girdim ama emekli olmadım böbrek nakli olduktan sonra erken emekli oldum nakilli hastalara % 40 kesin veriliyo bazı hastaneler %80 bile veriyo ben %40 ile emekli oldummm

Malulen emekli olmanı önermem. % 60 ve üstü rapor alıp malulen emekli olabilirsin de, ama nakilden sonra SGK malulen emekliliği iptal ediyormuş. Tam bi bela... O yüzden, işgücü kaybından dolayı yaşlılık emekliliğinden yararlanman en temizi. Velev ki nakilden sonra kontrol muayenesi olsa bile, yine de %40 ve üzerinde rapor alırsın ve emekliliğine zarar gelmez.
Hem, malulen emeklilikte emekli maaşını kestirmeden yeniden çalışmak mümkün değil. Oysa yaşlılık emekliliğinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsin

Not: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-hastasiyim-nakilde-emekliligim-biter-mi.html

kronik böbrek yetmezliğinde %80 rapor veriyorlar bende aldım... bilgilerinize....
ayrıca istersen malulen emekli olabilirsin ....istersen erken emekli olabilirsin...

diyalize girersen %90 rapor alırsın...... nakil olursan %40 rapor verirler.....

arkadaşlar benim sorum daha dogrusu bu nakil neren oluyor ülkemizde millet günahını vermezken bu böbrekler nerden geliyor sakın yanlış anlamayın iyi niyetli insan lar var tabi ülkemizde organ bağışı ne durumda malumunuz ülkemizin durumu iç açıcı degil bu konularda

Üst Alt