Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1988 işe başlama 3080 prim ile emeklilik şartlarım nelerdir?

sanatege

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba ben aranızda yeniyim
bir konuda bilgi almak isterim 2016 kal kırizi geçirdim stent takıldı ve 1 yıl önce de ağır derece uyku apne si çıktı ve evde solunum cihazı

kullanmaktayım 2 ay önce sağlık kuruluna başvuru yaptım oranlar şöyle şeker den %20 kalp den %30 uyku anesi %20 işitme %35 net oran % 71 oranında engelli kartı verdiler yalnız sitede yorumlarınızı

incelediğimde sanırım benim hakkımı yemişler çünkü uyku apne si ağır raporu verildi 49.4 olarak sanırım burdan sizlerin açıkladığına göre 35 almam gerekli %20 verdiler ayrıca 15 yıldır hem uzak hem

yakın gözlük kullanıyorum gözden sıfır verdiler bu orana göre malülen emekli olabilir miyim 1988 iş başlama 3080 pirim günüm var yardımcı olursanız sevinirim

sanatege

Malulen emekli olamazsınız. Çünkü maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız mümkün değil.

Raporunuza karşılık defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, prim gün sayınız da 3600 olduğunda, erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirsiniz.
Eğer askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanıp prim gün sayınızı tamamlayabilirsiniz.

geregi varide ne demek

ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ *SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 1439450] KOCATEPE SSGM

@sanatege mrb geçmiş olsun
Sgk giderek malulen emeklilik için başvurudamı bulundunuz? Eğer bu şekilde baş vuruda bulunduysanız

@OturanBoğa dediği gibi malulen emekli olamazsınız başvurunuz red olur ama sgklı çalışan iseniz engelli raporunuzla birlikte vergi dairesine giderek engelli vergi indirimine başvuruda bulunabilirsiniz başvurunuz onaylanır ise askerlik borçlanması ile günüzü 3600 güne tamamlayarak sgk emeklilik başvurusunda buluna bilir ayrıca çalışmayada devam edbilirsiniz emekli olduktan sonra.

malülen emeklilik red cevabı geldi

merhaba arkadaşlar malülen emeklilik için başvuru yapmıştım 2018 . 11 ayında 2019.3.12 ide yani bugün sgk ya gittim ögrenmek için red kararı çıkmış ne yapmam gerekli gerçi itiraz ettim amma sonuç degişirmi bilmiyorum
malüliyet nedeni şöyle iki kez anju oldum akciğerde leke var ağır derecede uyku apne şeker kollestirol tansiyon var sağlık kurulu vermiş olduğu engelli rapar oranları şöyle diyabet şeker 20 anju 30 kronik akciger hastalığı uyku apne si 20 işitme 35 bu şekil sağlık kurulu bu hastalıkların oranını 71 olarak engelli verdi buna ragmen malülen emekliligim red geldi

sanatege mrb size daha öncede belirtmiştim
Siz malulen emekli olamazsınız rahatsızlıklarınız
Maluliyet olacak düzeyde değil itiraz etseniz bile sonuç değişmez ancak devlet hastanesine bireysel olarak engelli raporuna başvurup buna istaneden vergi indirimi alırsanız erken emeklilikten yararlanabilirsiniz 3080 gününüzün olduğunu belirtmişsiniz bunu 3600 güne tamamlarsanız emekli olabilirsiniz ayrıca askerlik borçlanmasıda yaparak gün alabilirsiniz.

mrb sağlık kurul engelli raporu aldım %71 oranda raporum var ayrıca engelli kimligim de var

Askerliğinizi borçlanıp priminizi 3600 güne tamamlayıniz. Bu arada i rapor ile vergi indirimi hakkı elde etmelisiniz.

vergi indiriminden yararlanmam için çalışmam gerekli degilmi ben şu an çalışamıyorum çalışamadıgım içinde vergi indirimi için başvuru yapamıyorum ne yapmam gerek bilgi verirseniz sevinirim size zahmet

malülen emeklilik red cevabı geldi

merhaba malülen emeklilik için baş vurum red gelgiginden itiraz etmiş idim az önce EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ nü aradım oradan bana şu cevabı verdiler itiraz sonuçlanmış ve imza aşamasında dediler yani imza bekliyormuş sonucu sordum sonuç bağlı oldugum ssk kurumundan ögrenecegimi söylediler bu imza aşaması ne demek bunu anlamadım yardımınız için teşekürler şimdide

sanatege...hocam size malulen emekli olamaszın denmiş üstüne basa basa ve siz halen neyi diretiyorsunuz ki,böyle davranarak bence zaman kaybediyorsunuz çünkü malulen de tek hastalıkdan yüzde 60 almalısınız ve hastalığınızın da mallüllük tablosunda karşılığı olması lazım ki size yukarıda birnevi yok denmiş gibi,bence vakit kaybetmeden vergi indirim alma ve erken engelli emekli olma yönünde işlerinizi hızlandırmalısınız...kolay gelsin geçmiş olsun..

Üst Alt