Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1980'de iş kazası sonucu kalça kırığı oluşmuş, ama hiç bir ödeme alamamış..?

bahar3434

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. benim babam 1952 doğumlu 1980 yılında arabayla iş kazası geçirdi. kalçada kırığı vardı 10 parçaya bölünmüştü kemik. ssk hastanesi ameliyatın zor olduğunu söylemiş ozamanlar. 1 ay ssk da yatmış babam ve sonra işyeri babamı özel hastanede ameliyat ettirmiş. babamın bacağında platin var 3 cm kadar kısa şu an.
o zaman ssk ya baş vurmuş iş görmezlikle ilgili olumsuz demişler. ama ben hatırlıyorum babam iş bulam konusunda zorluk çekiyordu hep. ve hala da öyle. bacağında sekme var ve kısa olduğu için anlaşılıyor. benim sizden öğrenmek istediğim neden ozamanlar ssk iş görmezlik aylığı falan bağlamamış? acaba şimdi baş vursa tekrar olabilir mi? ya da sizce bu saatten sonra ne yapabiliriz?

yardımcı olursanız çok sevinicem.
teşekkürler.

O kadar eski tarihli bir olay için bugün hak alınamaz.

506 saylılı kanunun 10. maddesi;
"Sigortalı çalıştırmaya başlandığının süresi içinde Kuruma bildirilmemesi halinde bildirgenin sonradan verildiği veya sigortalı çalıştırıldığının Kurumca tesbit edildiği tarihten önce meydana gelen iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde ilgililerin sigorta yardımları Kurumca sağlanır. hükmünü iiçermektedir.
Bir iş kazası sonucu bedeni bütünlüğü bozulan müvekkiliniz adına, iş kazası geçirdiği yer (İlçe veya il) sigorta müdürlüğünü başvurarak (iş kazasını geçirdiği işyeri ve tarihi ile biliyorsaınz inşaatı yapan ve yaptıran gerçek yada tüzel kişinin isim ve adresini de belirtmek suretiyle) müvekkilinizin geçirdiği bu iş kazası nedeni ile gerekli işkazası soruşturmasının yapılarak, işçinin de tam teşekkülli bir sigorta hastahanesine gönderilerek belirlenece malüliyetine göre (ki tek göz kaybı halinde % 40 dolaylarında olur) sürekli işgöremezlik geliri bağlanması isteminde bulunun.
Sigortalıya iş kazası tertibinden gelir bağlanması için sigortalılığının sigortaya bildirilmesi veya primlerinin ödenmesine gerek yoktur. İş kazaları yönünden çalışanlar, iş gömleğini giydiği andan itibaren sigortalı sayılırlar. Sigortalı çalışmasının bildirilmemiş olması, SSK.na işverene tam rücü hakkı tanır.
Belirlenecek malüliyet oranına göre işveren veya taşeron veya başkaca kusurlu kişiler aleyhine 10 yıllık zamanaşımı süresi içinde MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI açma olanağı ancak babanızın olayında görüldüğü üzere hak düşürücü süre geçmiştir yani dava açamaz.

Üst Alt