Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 prim günü ile malulen emekli olan bir kişi ne kadar maaş alır?

Bülent bey sizin gönderdiğiniz link den hesaplattım 1100 lira diyor....peki bu 2016 da normal emekli olanlar için uygulanan zamlar acaba bizede yani malulen emeklilerede uygulanıyormu

Malulen emeklilik

2007 ssk girisim 1906 prim gunum var.malulen emekli olursam maas ne alirim.

10 yilimi doldurdum

En düşük malulen emekli aylığı ne kadar olur?

Malulen memur emeklilik maaşı en az, en düşük memur aylığı kadar mı olur acaba.

Son düzenleme:
Ne kadar maaş alırım diye soran arkadaşlar,alacağınız maaşı prim gün sayınız,prime esas olan kazancınız vs gibi birçok nedenlerden dolayı farklılık gösterir.

Bu durumunuzu öğrenmek istiyorsanız,sgk nekadar maaş alırım diye bir site var,mevcut değerlerinizi oraya girin ve sonucu öğrenin.En fazla 20 lira ya eksik olur ya fazla.

Malulen emeklilik 18 ay

Malulen emekli oldum 15 ay falan kaldi bitimine 730 lira maas bagladilar sigortam asgari ucret uzerinden 3335 gunum var 2008 sonrasi normalmi bu maas sizce az geldi bana saskinim suan sigortam 2005 giriss 2008 e kadar 300 gunum var.

Ali19861986 mrb:malesef 2000 sonrası için işe girişlerde aylık bağlanma oranları çok düşük oluyor bu yüzden maaşınız düşük artık bu soruna çözüm bulmaları gerek nasıl geçincek maaşlarla bireyler bilmiyorum.

maalesef, 650 tl maaş bağlanan arkadaşlarımız bile var. korkun. seviyede düşürüldü maaşlar...

1900 prim günüm var
ödenen rakamlar 5000 tl gibi bürüt maaş
bana tahmini ne kadar bağlanır özel sektör 4a üstünden

mmmy1983

Benim 3250 civarında var.fakat primlerim hep asgari ücret üzerinden yattı.698 lira maaş artı 35 lira ek ödeme veriyorlar.

Sigorta girişi ve yatırılıan gün sayısı 2000 öncesi ise, maaş biraz yüksek olabiliyor.

Örneğin bizde sigorta girişi 1990 idi.2000 yılı öncesi 1500 gün normal ssk vardı. 300 günü 2008 de isteğe bağlı ile yatırarak 1800 tamamladık. Genelde yatırılan primler asgari ücret üzerinden yatırıldı. Şu an alınan maaş 1570 lira

malulen emekli maaşım nekadar bağlanır?

herkese merhaba. 2010 girişli sigortalıyım 2013 de geçirmiş olduğum trafik kazası sonucunda %90 oranlı ve başkasının bakımına muhtaç ibaresi işaretli sağlık kurulu raporum bulunmakta.

geçen ay 1800 iş günümü doldurdum sigortalılıkta ve bugüne kadar yatan sigortalarımın hepsi asgari ücret üzerinden yattı.Bu şartlarda şuanda emekli olabilirmiyim ve olursam nekadar maaş bağlanır? bilgisi olan arakadaşlar yardımcı olurlaraa sevinirim

@recep cetin
geçmiş olsun.
öncelikle sgk malüliyet için elinizdeki raporu kabul etmez. önce sgk ya başvuru yapacaksınız. onlar sizi hastaneye sevk edecek.
hastane gerekli muayeneleri yapıp sizin durumunuzu oran yazmadan sgk ya rapor edecek. sgk malüliyet cetveline göre (sakatlık oran cetveli ayrı malüliyet cetveli ayrıdır.) sizin tek bir hastalıktan minimum %60 oranında işgücü kaybınızın olduğu kanaatine varırsa sizi malül sayıp emekli edecek. malül sayılabilmek için eğer başkasının bakımına muhtaçlık varsa sadece 1800 gün prim şartı, eğer başkasının bakımına muhtaçlık yoksa 10 yıl 1800 gün prim şartı aranır.
maaş konusunda fazla bir meblağ beklemeyin. 1800 gün asgari ücret primi ile 1000 tl altı maaş bağlanır.
ayrıca malülen emekli olmanız durumunda bir daha çalışamazsınız. çalıştığınız tespit edilirse emekliliğiniz iptal olur.

şimdilik emekli olmaya gerek ohalde �� çok teşekkürler ozgurmeric74

sağlık sartlarınız çok kötü değilse bence de olmayın.
emekli maaşını tamamen çalışılan yıl + brüt maaş + toplam prim günü + çalışılan kurum + ek gösterge ve mesleki tazminatlar (memur ve işçiler için) gibi hususlar belirliyor.
yani bu ne demek?
ne kadar çok prim yatırırsanız, ne kadar çok çalışırsanız o kadar maaş alırsınız. o kadar kıdem tazminatı alırsınız.
asgari ücret tarifesi üzerinden primleriniz kesiliyor. bu nedenle çok yüksek maaşlar beklemeyin. eğer sağlık imkanınız varsa yeni iş imkanları bulabiliyorsanız, mevcut işinizden memnun değilseniz, mümkünde minimum brüt 3000 TL - 4000 TL (vergi ve prim kesintileri yapılmadan) maaş alabileceğiniz bir iş bulun.

merhaba, 1417 gün sigorta primim var 2011 sgk girişim. toplam ödeme tutar 96.203 TL . %57 kalpten engelim var.

Malülen ve Normal emeklilik şartlarım ne olur ?

Malülen emekli en düşük şartları tamamlasam ne kadar maaş bağlanır ?

teşekkürler

@Sardonyx35

erken emeklilik için 16 yıl 4000 güne tabiisiniz. 2027 yılında 4000 günü tamamladığınızda emekli olursunuz.

elinizdeki raporla malülen emekli olamazsınız.
[FONT=sans-serif]öncelikle sgk malüliyet için elinizdeki raporu kabul etmez. önce sgk ya başvuru yapacaksınız. onlar sizi hastaneye sevk edecek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
hastane gerekli muayeneleri yapıp sizin durumunuzu oran yazmadan sgk ya rapor edecek. sgk malüliyet cetveline göre (sakatlık oran cetveli ayrı malüliyet cetveli ayrıdır.) sizin tek bir hastalıktan minimum %60 oranında işgücü kaybınızın olduğu kanaatine varırsa sizi malül sayıp emekli edecek. malül sayılabilmek için eğer başkasının bakımına muhtaçlık varsa sadece 1800 gün prim şartı, eğer başkasının bakımına muhtaçlık yoksa 10 yıl 1800 gün prim şartı aranır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
maaş konusunda fazla bir meblağ beklemeyin. 1800 gün asgari ücret primi ile 1000 tl altı maaş bağlanır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
ayrıca malülen emekli olmanız durumunda bir daha çalışamazsınız. çalıştığınız tespit edilirse emekliliğiniz iptal olur.[/FONT]

ozgurmeric74

cevabınız için teşekkür ederim. malülen emekliliği öyle bilmiyordum.

ozaman şöyle diyebiliriz:

1417 gün şuan çalışma günüm var 4000 güne ortalama 2600 gün oda 7.5 yıl filan yapıyor. toplam 16 yıl çalışmam gerek hak ediş için 4 yılı çalıştım zaten 12 yıl yani 4380 günden sonra emekli olabiliyorum yani doğru mu anladım ? :) :)

peki sizce maaş ne kadar alırım o süreçte şuan brütüm 2600 tabi ileride ne illaki artacaktır.

Sardonyx35
Evet 2027 yılında emekli olabilirsiniz. maaş konusunda fazla bir öngörü yapamayız. hesaplamalarda çok kriter mevcut.ancak abo oranı 2008 yılından sonra 30 lara düştü. varsın hep hesap yapasın.fazla bir maaş bekleme bence.bu zamanın şartları ile tahminimce 1500 tl yi bulmaz.

Ozaman normal emeklilik beklerim daha iyi yoksa açız :)

hastalığınız, sigorta başlangıç tarihinden önce oluşmuş ise malulen emekli olamazsınız,
sigortalı iken hastalığın oluşması gerekiyor.Arkadas böyle bişey söylemiş doğrumu bu acaba öğrenebilirmiyim?

Malulen Emekli Olan Kişi Düşük Emekli Maaşı Almaz. Bu doğru mu?

Bir internet sitesinden aldım. Bu doğru mu? 5 yıl da çalışıp malülen emekli olan kişi, 7200 gün üzerinden mi hesaplanıyor?

Malulen Emekli Olan Kişi Düşük Emekli Maaşı Almaz

Sanılanın aksine malulen emekli olan kişilerin emekli maaşları düşük olmaz. Bilindiği üzere malulen emeklilik için 10 yıl hizmet süresi 1800 gün prim şartı aranmaktadır. Kişi başkasının yardımına muhtaç düzeyde malul ise 5 yıl 1800 günde malulen emekli edilir. Emeklilik süresinin bu kadar kısa olması ve ödenen prim gün sayılarının az olması nedeniyle malulen olacak kişiler az emekli maaşı endişesi taşıyor ama durum öyle değil.

Gerek malulen emeklilik gerekse engelli emekliliğinde ABO (aylık bağlama oranı) hesaplanırken hesaplama yatırılan prim gün sayısından değil daha yüksekten hesaplanır. Örneğin 1 ekim 2008 tarihinden sonra malulen emeklilik için müracaat eden kişinin aylık bağlama oranı hesaplanırken hesaplama 1800 günden değil 7200 günden yapılarak düşük maaş alması engellenmiş olur.

OturanBoğa

Son düzenleme:
İyi günler. 2008 yılı temmuz ayı devlet memuru (V.H.K.İ) olarak işe başladım. Emekli sandığına bağlıyım. Şimdi derecem 4 kademem 1 . Prim ödeme günüm 4050 %40 engelli raporum var. Malulen emekli olursam emekli maaşım kaç lira olur?

ben yeni emekli oldum 6 ay oldu ödenen maaş 1000 tl 1800 gün den

1800 pirim günü acaba kaç yıla tekabül ediyor ?????

Üst Alt