Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 prim günü ile malulen emekli olan bir kişi ne kadar maaş alır?

merhabalar ben 2014 de böbrek naklı oldum ve oranım %90 dan %60 a dusuldu 1800 gün ve 10 sene sigorta girişim var emeklı olabılıyor muyum ve olursam da alacaĞım emeklİ maaŞIM ortalama ne olaacaktır topklam ödenen rakam 145,000TL.

İyi akşamlar arkadaşlar.Benim bir yakınım 2001 yılı tarım sigortası girişli 1950 günü var ve %80 raporu var malulen emekli olursa ortalama ne kadar alabilir bilgi verirseniz çok sevinirim. (2925 sayılı kanun)

Emekliliğe başvurudan önce ( 9 Ay önce ) alınmış olan % 84 sürekli raporu; 1800 günle emeklilik şartlarını sağlıyorum, emeklilik için başvuruda geçersiz midir. SGK yönlendireceği Hst. ( Raporun alındığı Hst. yönlendirmiyor ) bu raporu güncelleyip onaylıyor mu, yoksa yeni baştan % raporu mu veriyor.

Tamay Tunay
sizin mevcut raporunuz malulen emeklilik için geçerli değil
Malulen emeklilik için Sgk sizi sevk edeceği hastanede alınan rapor geçerlidir ve malulen emeklilik kabulünü hastane değil sgk sağlık kurulu karar verir

Alınan rapor % 60 ve üzeriyse sağlık kurulu malulen emekliliği kesin olarak onaylıyor mu; yoksa mazeret belirtip uygun görmüyor mu ?

Malulen emeklilik için rapor oranı dışında farklı şartlar da vardır.
Rahatsızlığın malulen emekliliğe esas hastalıklar listesinde olması gibi, rahatsızlığın sigorta başlangıç tarihinden sonra oluşması ya da malul duruma yükselmesi gibi.
Malulen emeklilikte kurum sevki şart olup bireysel başvuru ile alınmış raporlar geçersizdir. Hastane tarafından gönderilen muayene, tetkik ve tahlil sonuçları sgk sağlık kurulu tarafından değerlendirilerek karar verilecektir.

slm hocam 3600 iş günüm var yüzde 80 malulluk raporu veriyorlar. sigorta girişim 1987 sigorta pirimim asgari ücretten yattı.emekli olsam ne kadar maaş alabilirim. be kanser hastasıyım tşk ederim

Ufukalp

merhaba,
sgk nın uygulamasında hesapladım 941 tl çıkıyor fakat malüllük le alakalı hiçbir kriter yok,acaba hesaplamaya daha sonra bu kriterler eklenirse bu rakam artarmı.

zynox

SGK'Nın sitesindeki hesaplamalar eksik gösteriyor çoğu zaman...

1800 gündem emeklilik için başvurmuştuk. Onaylanmış. Elime maaş ile ilgili henüz evrak gelmedi.
Bizim de e-devletten baktığımızda

Maaş başlangıç tarihi : 01.05.2016
Maaş günü : 19
Ek ödeme tutarı : 166,65
Aylık Tutar :
Birikmiş aylık : 0

1807 Gün Toplam Kazanç : 36949,75 TL.
2000 öncesi 671 gün ( 15088,59 TL Kazanç ) ( % 70 )
2000 - 2008/10 Arası 960 gün ( 13269,46 TL Kazanç ) ( %60 )
2008-2010 Arası 176 günüm var ( 8591,70 TL Kazanç ) ( % 40 )

Özel sektör ve günlerin tamamı SGK
Toplam 1807 Gün.
Ek Ödeme Miktarı Kaç Günlük
Bu Kazanç miktarlarına göre Maaş nasıl hesaplanıyor.
Maaşım ne kadar olur.

Emeklı bılgısı alabılırmıyım

6 yasında gecırdıgım trafık kazasından dolayı topuk kısmım ekleme askerlık yapmadım ve normalde raporum %75 1810 toplamda su an prımım var ve uzun saatler calısamıyorum artık su an malulen emeklı olsam ne kadar maas alabılırım sıgorta ılk gırısım 2008 (170 ) gun yatmıslıgım varsonra boslugum oldu 2011 de tekrar acıldı ve suana kadar devam etti toplamdada dedıgım gıbı 1810 prımım var nekadar maas alırım detaylı bılgı verırsenız cok makbule gecersınız tsk ederım sımdıden gecmıs olsun herkeze

hastalığınız, sigorta başlangıç tarihinden önce oluşmuş ise malulen emekli olamazsınız,
sigortalı iken hastalığın oluşması gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar ben yüzde 79 raporuyla böbrek nakli ayrıca kalp art er stendliyim
sgk giriş 1989 , 2000 öncesi gün 642, 540askerlik borçlanması 2008 sonrası 1278 gün toplam gun 1920 , hepsi
asgari ücret ten toplam kazanci bilmiyorum emeklilik başlangıç 01,08,2016 net maaş 960,64, ek ödeme 38,42 toplam maaş 999 tl.

Not:ilk maaşı 1344 tl artı ek ödeme birikmiş 52 günle 2424 tl aldım ikinci ay yanlış bağlandığı belli oldu
fazla ödenen parayı şimdi kesiyorlar.
arkadaşlara inşallah faydalı olmuşumdur.

Menderes 13

Bilgi için teşekkürler. Sigorta girişinin 89 olması, 2000 öncesi primin olması maaşın çok çok düşük olmasını engellemiş.

Selam Arkadaşlar

1991 yılından 1994 yılına kadar 800 günüm 2014 de 264 günüm var geri kalanını doğum borçlanmasıyla ödesem maaşım yüksek olurmu arkadaşlar düşük olursa hiç ödemiyim

birde zirraat bankası doğum borçlanmasınıda kıredi veriyor mu

1800 günden emekli olmak için 15 günüm kalıyor onuda dısardan ödetsem sizce nasıl olur

tşkler

ruhenhasta

Maaş konusunda bir fikir vermek mümkün değil. Ama malulen emeklilikte bilin ki ödenen primler çok belirleyici. Yani borçlanmayla ya da kısa süreli yüksek primle emekli maaşını yükseltmek mümkün değil.

Ama öyle ya da böyle, malulen emekli olup bir an önce maaş almaya başlamaktan daha avantajlı bir şey olamaz

4-a Malulen emeklilik aylığı nekadar

iyi günler ben 2016 mayıs başı malulen emeklilik için başvurmuştum MS hastasıyım .karar henüz sonuçlanmadı beklemedeyim.sormak istediğim ssk girişim 1988 ve prim gün sayım 2450 4-a dan emekliliğim onaylanıırsa nekadar maaş alabilirim

BoraÖzçelik

Kaç defa rapor istedi SGK.
Kaç hastaneden rapor aldın sırasıyla.

Benden sgk 3 defa rapor istemişti.
Sonucundada emekli olamamıştım.

AYDINYAVUZ

beni ilk eğitim araştırmaya sevk ettiler sonra ara karar verip fakülte hastanesine şimdi bekleyişteyim bakalım nasip.. sizin rahatsızlığınız nedir?

BoraÖzçelik

Benim hastalıgım ATİPİK PSİKOZ.
1.HASTANE.....% 80
2.HASTANE..... ORAN VERMEDİ(Tedavi gördüğü hast. Rapor alması uygundur) dedi.
3.HASTANE.....% 50

Nasıl itiraz edecektimki anlamadım.
Son rapor % 50 çıkınca bende itiraz falan etmedim
(% 50 veren 3.hastane CERRAHPAŞA TIP FAKULTESİ dir)

Sgk hangi hastaneye sevk yapıyor genel olarak

Hastane secimi yapma şansımız varmı

BoraÖzçelik

Olsun be kardeşim. Herşeyin hayırlısı.
inşallah sen emekli olursun.

Bende vergi indirimi aldım.
inşallah 2 yıl sonra 3600 günle emekli olacağım.

onu nasıl belirliyorlar bilmiyorum furkan bey beni ilk eğitim araştırmaya sevk etmişlerdi antalyada sonra ara karar verip fakülteye sevk ettiler

hayırlısı aydın kardeşim umarım ben olumlu bi sonuç alabilirim sanırım 1-2 hafta içinde netleşecek

AYDINYAVUZ kardeş sen veya ben sgk emekli edip 1.yıl sonra kontrol muayenesine sgk sevk yapınca rapor %38 e düşünce emeklilik iptalmi olunuyo ve olursa

Emeklilik iptal olunca 2.yıl sonra başka hastaneden kişisel başvuru yapınca tekrar birinci dereceden tekrar alınan vergi indirimi ilk aldığın vergi indiri
miyle çatışma olmazmı AYDINYAVUZ

Son düzenleme:
Üst Alt