Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş üstü engelsiz bireyler TOKİ konut kurasına katılabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
710
Reaksiyonlar
608
18 yaş üstü engelsiz bireylerde TOKİ konut kurasına katılabilirmi?

BAŞVURU KOŞULLARI

-18 yaşını doldurmuş, en az 10 yıldır TC vatandaşı olanlar projeye başvurabilecek.

-Başvuru sahiplerinin eşi ve çocukları dahil üzerinde tapu bulunmayacak.

-Hane halkı aylık net geliri İstanbul için en fazla 145 bin TL, diğer iller için en fazla 127 bin TL olma koşulu bulunacak. (Şehit aileleri ile terör, harp ve vazife malulleri bu şarttan muaf tutulacak. )

@Minik77,
Kardeşim 35 yaşında ve bekar. 10 yıldır falan İSTANBUL da yaşamakta. Şuan KAMU İŞÇİSİ olarak çalışmaktadır.

Gelir eve aylık giren mi 145 bin TL mi gerekiyor?

Son 2 cevap ta birbirine zıt cevap olmuş hangisi doğru bilmiyorum hani?

Evde yaşayan tüm kişilerin aylık gelir toplamı 145bin₺ yi aşmamalı.
Bu cevap mantıklı geldi bana.
Bu konuda görüşü olan varmıdır?

Son düzenleme:
Mantıklı değil doğru cevap budur. Burada sen ben ne desek boş

@aydünyavaz,
Yüzyılın Konut Projesi bu adrese giriyorsun hocam kitapçığa tıklıyorsun ve 10.sayfada aşağıda ki bilgiye ulaşıyorsun, toki yanlış bilgilendirme yaptıysa orasını ben bilemem
GELİR SINIRI
Aylık hane halkı gelirinin (kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklar), başvuru dönemi itibari ile son 12 ay ortalamasının,en fazla net 127.000 TL (İstanbul İli için 145.000 TL) olmasıgerekmektedir. (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındakiçocuğunun başvuru dönemi itibariyle gıda, yol, vs. her türlüaldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylıknet gelirinin toplamı.) Özel kesintilerden (maaşında icra kesintisi olanlar, avans, sandık kesintileri, kredi ödemeleri vb.) öncekigeliri dikkate alınacaktır.

2025 TOKİ kayıtları ne zaman başlayacak?

BAŞVURU VE KAMPANYA SÜRECİ

Başvurular 10 Kasım-19 Aralık 2025 toplanacak. Hak sahibi belirleme kuralarının çekimi 29 Aralık 2025-27 Şubat 2026 arasında yapılacak. Konutlar Mart 2027 itibarıyla teslim edilmeye başlayacak.

Öncelikle merhaba benim bu konu ile alakalı aklıma takılan bir soru var. Bir türlü tam net cevabı bulamadığım için sizlere danışmak istedim. Geçmiş yıllarda annem ve benim üzerime ortak tapulu bir mülk edindik. 50% hisse tapusu bana ait bu konutun. Mülkte anne ve babam beraber yaşıyorlar. Ben eşim ve çocuğumla kiralık bir evde yaşıyorum. Ben engelli kontenjanından yararlanabiliyor muyum ?

Soru cevap kısmında 17. Madde bana cevap olmuş sanırım, üstüme hisseli tapu olması kuraya katılma şartlarına engel olmuyormuş. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Kardeşim 30.12.2024 tarihinden itibaren İSTANBUL ikametli bu arada 10 ay olmuş oluyor.
(İSTANBUL KURASINA KATILABİLİRMİ?)

10 yıldan fazladırda İstanbul ikameti.

Engellilerin bu kuralarda şanşı ne kadar acaba ?
mesela istanbul üzerinde yüzde 5 hak ayrılıyor 5 bin konut demek bu.
toplam başvuru ne kadar olur sizce engellide ?
yada geçmiş yıllarda başvuru sayılarını görebileceğimiz bir mecra var mı benim umudum burası insallah çıkar da bir evimiz olur.

istanbul kurasina katilmak icin bazi projelerde belli bir sure istanbul da ikamet etmis olma sarti var. 10 ay ikamet bazi projelerde yeterli olmayabiliyor guzel gunler dilerim

Not: Ben sadece size yardimci olmak istedim eger dogru bilgi verdiysem ne mutlu bana

Son düzenleme:
Üst Alt